Gardžiuokimės su Brožių virtuvės šefu Mariumi Budriu

Kas praėjusį penktadienį nepabijojo lietaus ir atvyko į pirmąją „Kvartūgėlio“ šventę bei Brožių lauko virtuvės pristatymą, tas nenusivylė. Čia skambėjo dainos, gardžiai kvepėjo naminiai patiekalai. Primename, jog visiems lankytojams virtuvė duris Brožiuose atvers tik liepos viduryje. Turėkite kantrybės palūkėti.
Brožių virtuvės šefas Marius Budrys, kaip sakoma, yra žmogus, kuris tinka ir „prie pečiaus, ir prie svečiaus“. Šventėje jis supėjo visur: nustebino puikiu balsu, lyg koks Egidijus Sipavičius ant scenos energingai sudainavęs „Gera, kai saulė leidžias auksą liedama, gera, kai po langais dainuoja sutema. Ar nebūtų geriau, jei šiuo metu man padainuotum dainą tu tu, man dainuotum tu?“
Šventės dieną kartu su savo darbščia komanda lauko virtuvės pristatymui Marius priruošė ne tik kalną gardžiausių patiekalų, bet paskanavimui patiekė ir švelnų užkandį su namine duonele, kepta būtent lauko virtuvės duonkepėje.
Svečiai ragavo užkandį, kraipė galvas, bandė atspėti, kas čia? Kai kurie nusprendė, jog pagerintas kastinis. Marius šypsodamasis atskleidė, kad tai – česnakinis sviestas su žolelėmis.
„Jeigu norite per keletą minučių paruošiamo, bet tikrai visiems labai patiksiančio užkandžio recepto, tai paruoškite sviesto su česnaku bei žolelėmis. Sveika ir natūralu. Labai paprasta, bet tikras skanumėlis! Šį sviestą taip pat galima patiekti kaip priedą prie kepsnių, žuvies ir pan. Bet, žinoma, jis skaniausias su krosnyje kepta namine duonele“, – pasakojo Brožių virtuvės šefas M. Budrys.
Vilija BUTKUVIENĖ
Autorės nuotr.



Užkandis su žolelėmis
Jums reikės 100–150 g minkšto, kambario temperatūros sviesto; 1–2 skiltelių česnako; saujelės įvairių žolelių: krapų, petražolių, laiškinio česnako, baziliko ir kt.; pagal skonį druskos, pipirų.
Patarimas: sviestas bus dar įdomesnio ir gaivesnio skonio, jeigu įmaišysite truputį nutarkuotos citrinos žievelės. 
Gaminimas. Minkštą sviestą išplakite trintuvu ar tiesiog labai gerai sumaišykite su spaustuku perspaustu česnaku, smulkiai sukapotomis žolelėmis; pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir, jeigu norite, citrinos žievele.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content