Gardžiuokimės su Vėžaičių filialo jaunesniąja mokslo darbuotoja dr. Ieva Jokubauskaite

Šią vasarą vėžaitiškė I. Jokubauskaitė apsigynė žemės ūkio mokslo srities agronomijos krypties daktaro disertaciją. Nuo sunkaus darbo atsipalaiduodavo virtuvėje kepdama saldėsius, kuriais ne tik pati mėgaujasi.

I. Jokubauskaitė prisipažino: oi, kaip mėgstanti saldumynus… Paauglystėje pati pradėjo kepti – iš mamos išmoko, kai kuriuos receptus perėmė iš močiutės. Savo pyragais ji vaišina ne tik šeimą, draugus – ir kolegoms atneša. Saldžiais kepiniais ji nepiktnaudžiauja – valgo su saiku, mėgaudamasi.

„Kepdama“ disertaciją, Ieva atsipalaiduodavo virtuvėje, maišydama tešlą pyragams ir keksiukams. „Juk toks sunkus, alinantis darbas rašyti mokslinį darbą – daug energijos reikėjo. Kaip būdavo gera atitrūkus nuo mokslo kepti saldėsius“, – prisipažino jaunoji mokslininkė.

Apsigynusi disertaciją I. Jokubauskaitė džiaugiasi, jog dabar gali daugiau laiko praleisti virtuvėje.


Jogurtiniai keksiukai

  • Reikia 2 kiaušinių, 150 g cukraus, 130 g sviesto, 200 g jogurto, 200 g miltų (tuo atveju, jei nedėsite jokių priedų, o jeigu dėsite, tai dėkite, pavyzdžiui, 100 g miltų ir 100 g kokoso drožlių/avižinių dribsnių/maltų migdolų arba 150 g miltų ir 50 g migdolų drožlių), be to, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

    Priedai, kurių galima ir nedėti, – sauja mėgstamų uogų (mėlynių, serbentų, vyšnių), džiovintų uogų, razinų, vaisių, obuolių, kriaušių, persikų, bananų.

    Keksiukams apibarstyti tinka migdolų drožlės, įvairūs tortiniai pabarstukai, grūsti riešutai.

    Darbo eiga: kiaušinius sumaišyti su cukrumi, pridėti ir sumaišyti išlydytą sviestą bei jogurtą. Dedant priedų, įdėti migdolų, kokosų ar dribsnių. Įsijoti miltus su kepimo milteliais, įdėti saują uogų ar riešutų.

    Išmaišytą tešlą supilti į skardoje sudėtas formeles. Pabarstyti pabarstukais. Keksiukus dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 C temperatūros ir kepti apie 30 min. paprastuoju režimu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content