Gardžiuokimės su žinomu kulinaru Vytaru Radzevičiumi

Pasibaigus šventėms, dažnai tenka sukti galvą, ką daryti su maisto likučiais: šaldytuve vietos mažai, o ir svečiams į namus pavyko įdėti tik dalį vaišių. Žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius pasakoja, kaip jo šeima planuoja Velykų stalo patiekalus ir dalijasi receptu, padėsiančiu suvartoti šventinių patiekalų likučius.
Pasak žinomo keliautojo ir kulinaro, jo šeima itin atsakingai planuoja šventinio stalo vaišes, o dažniausiu sprendimu tampa vienas universalus, tačiau sotus pagrindinis patiekalas.
Po Velykų likusią pagamintą mėsą ir virtus kiaušinius saugu vartoti iki 3–4 dienų, jei jie laikomi sandariuose induose šaldytuve. Mišraines su majonezu ar grietine rekomenduojama suvalgyti per 1–2 dienas. Desertai, ypač su pieno produktais, taip pat turėtų būti laikomi šaltai ir būti suvartoti per 2–3 dienas.
V. Radzevičius sako, kad velykinių patiekalų likučius taip pat galima panaudoti kitiems patiekalams ir dalijasi receptu, kurio ingredientus visi greičiausiai ras po švenčių savo šaldytuve.
Mėsos ir kiaušinių apkepas
Reikės 300 g nuo Velykų stalo likusios keptos mėsos (supjaustytos arba suplėšytos); 4 virtų kiaušinių (supjaustytų griežinėliais); 4 nevirtų kiaušinių; 200 ml pieno arba grietinėlės; 100 g tarkuoto sūrio; 1 vnt. smulkinto svogūno; druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį; aliejaus arba sviesto kepimo indui patepti.
Gaminimas. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros, o kepimo indą ištepkite aliejumi arba sviestu. Mėsą ir virtus kiaušinius sudėkite į kepimo indą. Nevirtus kiaušinius išplakite su pienu arba grietinėle, suberkite sūrį ir prieskonius. Gautą masę pilkite į kepimo indą ant mėsos ir kiaušinių. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30–40 minučių, kol apkepas taps auksinės spalvos.