Gardžiuokimės su žurnalistu, „Vaflių namų“ įkūrėju Šarūnu Mazalu

Buvęs gargždiškis, žinomas sporto žurnalistas ir žinių vedėjas, UAB „Šeimų mylimi“ ir vilniečių pamėgto restorano „Vaflių namai“ įkūrėjas Šarūnas Mazalas šįvakar dalyvaus gimtojo miesto gimtadienio šventės muzikos festivalio „Elektrinis ežys“ rengiamoje diskusijoje.
Šįvakar, penktadienį, nuo 17 val. iki 3 val. nakties pirmą kartą miesto parko amfiteatre vyks festivalis „Elektrinis ežys“, kuriame vilios šviečiančios dekoracijos, skleisis elektroninė muzika, vyks įkvepiančios diskusijos, kuriose nuo 17 val. kartu su Šarūnu dalyvaus ir kitas buvęs gargždiškis, jaunimo pamėgtas komikas Mantas Grimalis.
„Elektrinio ežio“ diskusijų erdvėje, parko amfiteatre, du kraštiečiai kalbėsis ypač aktualiomis, o kartais ir opiomis temomis – saviraiška, pasirinkimų laisvė, kūryba, patyčios. Remdamiesi savo autentiškomis patirtimis ir išgyvenimais, jie papasakos, kodėl kartais taip svarbu išlikti savimi ir pasirinkti ne stereotipinį sprendimo būdą kurioziškose gyvenimo situacijose. „Esu pasiruošęs dalintis, kaip laisvė reikšti save veda prie pačių įdomiausių nuotykių“, – sako vienas iš diskusijos dalyvių Š. Mazalas. Beje, baigęs „Vaivorykštės“ gimnaziją ir žurnalistikos studijas pasirinkęs Vilniaus universitete, o vėliau komunikacijos mokslus užsienyje baigęs Š. Mazalas pirmąją praktiką atliko Klaipėdos rajono laikraštyje „Banga“.
Pasitaikius progai, kad Šarūnas sugrįžta į gimtąjį miestą, nepraleidome galimybės jį pakalbinti mūsų laikraščio tradicinei penktadienio rubrikai „Gardžiuokimės“. Juk Šarūno valdomo restorano „Vaflių namai“ patiekalus mėgsta ne tik vilniečiai, bet pirmiausia savo tėčio vaflių receptu yra sužavėti jo vaikai Deimilė, Aurėja, Matijus. „Galvojau, kokiu receptu galėčiau pasidalinti, ir nusprendžiau vis dėlto likti prie to, ką kiekvieną šeštadienį darome namie – tai jau tapo šeimos tradicija, kad šeštadienio rytus pradedame su čirviniais blynais, kuriuos mes vadiname vafliais. Visada viską darau iš galvos nematuodamas, tad recepte produktų svorius nurodau iš galvos“, – paaiškina Šarūnas.


400 g miltų (galima naudoti miltus be glitimo), 5 kiaušiniai, 200–300 ml pieno (gali būti ir augalinis), 100 ml kefyro arba 5 šaukštai jogurto dėl iškilimo, 150 g varškės, kad būtų sočiau, o ne vien miltai, 30–40 g išlydyto sviesto – apskrudinimui.
Dar į tešlą galima įdėti kakavos miltelių arba kartais vaikams padarome šventę ir dedame maistinių dažų, kad vafliai būtų rožiniai arba žydri. Išmaišius tešlą, palaukti bent 10 min. ir tada kepti vaflius. O ant vaflių – kas jau papuola po ranka. Mūsų šeimos favoritai yra du: ant vaflių dėti keptą šoninę ir užpilti klevų sirupu (labiau mėgstamas suaugusiųjų) arba paruošti sūrelių masę, kurią mes savo namuose vadiname „cementu“ – sutrinti 5–6 vnt. sūrelių su šiek tiek pieno, išmaišyti mikseriu ir tampa tarsi varškės kremu ant vaflių (mėgstamas vaikų).

Parengė Vilija BUTKUVIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content