gargždiške Loreta Piaulokaite-Motuziene

Tūkstantmečio pradžioje iš Kazlų Rūdos į tėvo gimtinę atsikėlusi Loreta Piaulokaitė-Motuzienė aktyviai įsiliejo į Gargždų gyvenimą. Biomedicinos mokslų daktarė, mikrobio­logė išrinkta Gargždų miesto VVG pirmininke. Visuomeninę veiklą Loretai puikiai sekasi derinti su vadovavimu UAB „Ekoakademija“ ir darbu Žemės ūkio rūmuose.

Po doktorantūros studijų LAMMC Vėžaičių filiale, Aleksandro Stulginskio universitete Loreta apsigynė biomedicinos mokslų daktarės laipsnį. Žinias pritaiko vadovaujamoje bendrovėje – penktus metus gamina ir tiekia bakterines trąšas visos Lietuvos ūkininkams. Aktyviai moteriai lieka laiko ir širdžiai mieliems užsiėmimams.

„Mėgstu gaminti. Draugų pasidalintus ar internete rastus patiekalų receptus perdarau pagal save. Kai randu aukso vidurį, užsirašau į savo receptų knygelę, – apie pomėgį kulinarijai pasakojo „Bangos“ redakcijos kaimynystėje gyvenanti moteris, lepinanti skaniais patiekalais vyrą ir ketvirtoką sūnų Benediktą. – Kai vyras savaitgaliais užima virtuvę, skaitau, mezgu arba siuvinėju. Negalima trukdyti gaminantiems vyrams.“

Rankdarbius Loreta vadina psichoterapija. Juokavo, jog rankos visada užimtos. Ypač Loreta mėgsta nerti vąšeliu. Paveikslus siuvinėjanti, kai reikia kam dovanos. Dabar sau moteris mezga mocherinę suknelę, gal jau dešimtą. Mikrobiologė apgailestavo, jog Gargžduose nebevyksta protų mūšiai, kuriuos ypač mėgsta jos šeima.

Loreta su „Bangos“ skaitytojais dalijasi kibinų receptu.


Loretos kibinai

  • Tešlai reikės 200 g sviesto, 150 g 30 proc. grietinės, 3 kiaušinių (1 baltymą palikti aptepimui), pakelio sausų mielių, druskos, cukraus ir apie 500 g miltų, kad tešla nekibtų prie rankų. Užminkytą tešlą kambario temperatūroje kildinti 1–2 val.

    Įdarui – 400 g maltos mėsos, 400 g tarkuotų daržovių (morkų, cukinijų, svogūnų, česnako – kiekis pagal skonį), prieskonių, 1 kaušinio.

    Suformuotus kibinus aptepti baltymo ir vandens plakiniu, kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 min. Iš nurodytų produktų kiekio išeina 30–40 kibinų.

Vida VALAITYTĖ-IVAKHNENKO

Vilijos BUTKUVIENĖS nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content