Prezidento pietūs Gargžduose: šaltibarščiai ir sterko kepsnys

Šalies vadovas „Ievos skanėstuose“ neprašė išskirtinio meniu

LR Prezidentas G. Nausėda padėkojo „Ievos skanėstų“ bendrasavininkiams Loretai ir Romui Mazalams, kavinės vadovei Raimondai Liutkuvienei, visiems darbuotojams už puikų aptarnavimą ir skanius pietus.

LR Prezidentas Gitanas Nausėda gegužės pradžioje su darbo vizitu visą dieną praleido Klaipėdos rajone įvairiuose susitikimuose. Kartu su rajono vadovais jis pietavo picerijoje-kepyklėlėje „Ievos skanėstai“.
Kavinės darbuotojams Prezidento apsilankymas iš pradžių atrodė didžiulis iššūkis. Nors „Ievos skanėstuose“ yra pietavusi ne viena Lietuvos įžymybė, tačiau tokio aukšto rango – pirmąkart.
„Su šalies vadovo komanda derinome, kokių patiekalų pageidaus Prezidentas. Maloniai nustebome, kad G. Nausėda nepareiškė jokių išskirtinių norų. Mums buvo perduotas paprastas pasirinkimas: valgys patiekalus iš dienos meniu“, – „Bangai“ atskleidė kavinės vadovė Raimonda Liutkuvienė.
Prezidentas pasirinko šaltibarščius su virtomis bulvėmis bei sterko filė kepsnį. Saulėtą gegužės dieną G. Nausėda pietavo „Ievos skanėstų“ kavinės terasoje, tuo pat metu kavinėje buvo ir kiti lankytojai.
„Tikrai nepajutome nei mes, nei kiti klientai kokių nors suvaržymų“, – pastebėjo „Ievos skanėstų“ bendrasavininkė Loreta Mazalienė. Ji pridūrė, jog, žinoma, darbuotojai labai stengėsi, kad šalies vadovui liktų geri įspūdžiai. „Pasidomėjome ir tokio aukšto rango asmenų aptarnavimo protokolu. Šios žinios bet kuriuo atveju pravers ir ateityje“, – įsitikinusi L. Mazalienė.
Prezidentas G. Nausėda, pagyręs patiekalų skonį, pietus užbaigė espresso kavos puoduku.
„Ievos skanėstų“ vadovė R. Liutkuvienė pasidalijo sterko filė kepsnio receptu su „Bangos“ skaitytojais. Jos nuomone, tai labai paprastas receptas, lengvai paruošiamas.

Reda MILVYDIENĖ


Sterko filė kepsnys
Sterko filė (pagardinti mėgstamais prieskoniais) apvoliojame krakmole ir kiaušinio plakinyje, kepame keptuvėje. Bulvių griežinėlius paskrudiname gruzdintuvėje.
Paruošiame daržovių garnyrą – smidrus lengvai apkepame svieste. Brokolius, žiedinius kopūstus, mažas morkytes, šparagines pupeles patroškiname grietinėlėje.
Į lėkštę dedame keptą sterką, gruzdintas bulves, smidrus ir troškintas daržoves, pagardiname mėgstamais žalumynais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių