skaute Giedre Stončiene
Vasarai įpusėjus vis daugiau laiko praleidžiame gamtoje. Čia įprastas dujines ar elektrines virykles gali pakeisti ant laužo pakabinti puodai, o jų turiniu tapti gardžiausi patiekalai.
Tradiciniu skautų pietų – šiupinio receptu su „Banga“ dalijosi Priekulės Ievos Simonaitytės skautų draugovės draugininkė Giedrė Stončienė.
Skautai drąsiai eksperimentuoja gamindami maistą ir gali iš nieko padaryti skrandį lepinančius patiekalus. Vienas iš jų – šiupinys.
Aistė NOREIKAITĖ
Tradiciniai skautų pietūs – šiupinys
- Norint paskanauti šio gardumyno Jums reikės 1 kg bulvių; 5 morkų; 1 kopūsto; indelio konservuotos jautienos arba kiaulienos.„Daržoves supjaustome kubeliais, sudedame jautienos arba kiaulienos konservus ir užpilame 2 litrus vandens. Viską maišome ir verdame apie pusvalandį puode ant laužo. Skaniname druskyte ir pipirais. O ruošdami nepamirštame dainų ir įdomių pokalbių“, – pietų receptu dalijosi G. Stončienė. Anot jos, šio patiekalo pakaks 5–8 asmenims arba kitaip tariant – vienai skautų skilčiai.