Skonio mokykla organizuoja pokalbį apie dirvožemį
Data: balandžio 4 d., penktadienį, 11 val.
Vieta: Rimos ir Roberto sodyba, Rusinų k., Klaipėdos r.
Dirvožemis yra gyvas organizmas, kurio viename kavos šaukštelyje prieglobstį randa milijardas bakterijų, be kurių ir be daugelio kitų dirvožemio gyventojų neturėtume galimybės džiaugtis žalia augmenija, miškais, vaisiais ir daržovėmis. Jis nėra amžinas: dirvožemis gimsta, vystosi ir išnyksta. Europoje, kur, sakytume, dirvožemį erozija paliečia mažiausiai, kasmet prarandama apie 840 kg žemės nuo hektaro!
Kaip dirvožemis gimsta, iš ko jis sudarytas, kaip paprastomis priemonėmis išsiaiškinti jo savybes, kaip jį saugoti ir puoselėti, yra klausimai, kurie rūpi ne tik daržovių, bet ir gyvulių augintojams ar sodininkams, ir į kuriuos atsakyti mums padės gerbiami svečiai iš Aleksandro Stulginskio universiteto:
doc. dr. Rimantas Vaisvalavičius (ASU)
doc. dr. Rita Pupalienė (ASU)
mgr. Vytautas Pėstininkas (ASU absolventas, o dabar aktyvus daržininkas-praktikas)
Programa:
11–12 val. Apie dirvožemį, jo sudėtį, biochemines savybes, dirvožemio ypatumus Vakarų Lietuvoje
12–13 val. Apie dirvožemio mulčiavimą ir kitas dirvožemio gerinimo priemones
13–14 val. Pietūs
14–15 val. Dirvožemio tyrimai: pasivaikščiojimas po sodyba, prieinamų dirvožemio tyrimo priemonių išsiaiškinimas
15–16 val. Klausimai, diskusija
Dalyvavimas nemokamas.
Dalyvių skaičius ribotas. Prašome pranešti apie jūsų dalyvavimą iki balandžio 3 d., ketvirtadienio, Julijai Smiškal tel. 8 650 12114 arba el. paštu smiskal@yahoo.com
Mokymai organizuojami įgyvendinant iš dalies Europos Sąjungos finansuojamą projektą „Siekiantys teisių“.
Skonio mokyklos draugai Baltijos aplinkos forumas.
Iki susitikimo Rusinuose!
Skonio mokykla yra neformali iniciatyva, kuria siekiama daugiau sužinoti apie vietinių maisto produktų prigimtį, gamybos/auginimo būdus ir jų gamintojus, atrasti naujus ar pamirštus skonius bei skleisti gražius smulkaus ūkininkavimo pavyzdžius.