Vėžaičių seniūnijos specialiste Stase Grykšiene

Pomėgio iš jaunystės konservuoti, marinuoti, rauginti savo užaugintas daržoves S. Grykšienė neišsižadėjo iki šiol, nors valgytojų namuose sumažėjo. „Juk žiemą taip malonu parsinešti iš rūsio šių gėrybių“, – šypsojosi ji.

Agurkų derlius beveik baigėsi. „Juos konservavau ir rauginau. Eksperimentavau – mažiau acto naudojau. Dalį agurkų sudėjau į stiklainius su prieskoniais ir išnešiau į vėsų rūsį, kad lėtai rūgtų“, – dalijosi patirtimi S. Grykšienė.

Pomidorus konservuoja net žalius. Jos šeimai labai patinka paprastai marinuoti sunokę pomidorai savo sultyse. Ruošiant pagal šį receptą galima panaudoti pernokusius, prastesnės kokybės.

Pašnekovė įsitikinusi, kad žymiai skaniau ir sveikiau valgyti savo užaugintas daržoves nei pirktas parduotuvėje. „O juk šviežių nespėji suvalgyti. Tai kodėl žiemai nepasiruošti atsargų?“ – retoriškai klausė S. Grykšienė.


POMIDORAI SAVO SULTYSE

  • Reikia pomidorų, česnako, druskos.

    Didesniuosius nulupti. Į stiklainį (0,75 l) įmesti česnako ir pilną pridėti pomidorų. Ant viršaus užberti arbatinį šaukštelį (be kaupo) druskos. Stiklainius, pridengtus dangteliais, dėti į indą su šaltu vandeniu ir kaitinti. Užvirus vandeniui, kaitinti dar 20–30 minučių. Po to sandariai užsukti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content