Gardžiuokimės su… maisto tinklaraštininke Marija

Marija pasidalijo deserto receptu su „Bangos“ skaitytojais, kuris, pasak jos, yra lengvai pagaminamas ir visų labai mėgstamas. Recepto vaizdo įrašą galima rasti platformose „Instagram“, „TikTok“ ir „Facebook“ įsivedus „Marijos lengvi receptai“.
Pašnekovė pasakojo, kad skanus maistas ir gaminimas ją lydi nuo pat vaikystės: „Užaugau močiutės virtuvėje. Visos vasaros ir šventės prabėgdavo pas senelius. Smagiausia būdavo gaminti įvairius patiekalus, saldumynus, konservuoti įvairias gėrybes žiemai kartu su močiute, aš stebėdavau, mokydavausi.“
Marijos teigimu, jos močiutė puikiai išmano, kada ir kiek, ko reikia dėti į maistą, kad gautųsi skaniai: „Net miestelio moterys klausdavo patarimų ir receptų arba prašydavo ką nors paruošti jų šventėms. Manau, kad visa tai persidavė ir man. Žinoma, su laiku receptai keitėsi, nes nebebuvo kada leisti dienas virtuvėje.“
Tinklaraštininkė pasakoja, kad dėl laiko trūkumo išmoko gaminti lengviau, greičiau ir sveikiau. Ir, svarbiausia, be kalno puodų. Moteris iki karantino keletą metų dirbo restorane. Jai tai buvo įdomi ir naudinga patirtis. Įgijusi šios patirties iš draugių sulaukdavo prašymų padėti gaminti patiekalus, klausdavo įvairių patarimų. Ši patirtis paskatino Mariją pradėti dalintis maisto receptais socialinėje medijoje: „Įdomu dalintis savo žiniomis, receptais. Man malonu, kai žmonės klausia, bendrauja, dalijasi savo idėjomis, patirtimi. Taip mes galime palengvinti vienas kitam kasdienybę judėti tolyn, tobulėti.“
Marija savęs nestato į gaminimo rėmus. Ji mėgsta laužyti taisykles. „Niekada negaminu patiekalo tiksliai pagal receptą, išskyrus, tik močiutės. Visada gamindama galvoju, ką keisti kitą kartą, o idėjų semiuosi iš visur: kelionių, interneto, restoranuose paragautų patiekalų, apsipirkimo turguje, draugų pasidalintų minčių, namiškių norų ir, žinoma, iš savęs, noro išbandyti vis kažką naujo“, – pasakoja maisto tinklaraštininkė Marija.
Danielius EINIKIS
Asmeninio archyvo nuotr.


Šokoladinis desertas su avietėmis
16 cm diametro pyrago pagrindui reikės 180 g šokoladinių sausainių ir sviesto. Kremui – 100 g 55 proc. šokolado, 35 proc. 200 g grietinėlės ir aviečių padengti viršui.


Gaminimas
Išsiklojame kepimo popieriumi žiedą tortams arba kepimo formą su nuimamais kraštais. Sutrupiname sausainius, sumaišome su sviestu. Jo kiekis priklauso nuo sausainių, pavyzdžiui, naudojant „Gaidelį“ užtenka tik 50 g, o jeigu „Selga“ – 100 g. Kuo sausesni sausainiai, tuo daugiau sviesto reikia. Maišydami stebėkite, kada mišinys susilipdo ir nesubyra. Tada viską sudedame į pasiruoštą formą. Gerai suspaudžiame šaukštu, stiklinės dugnu ar delnu, kaip patogiau. Virš puodo su karštu vandeniu kremui išsilydome šokoladą. Iki standžių putų išplakame grietinėlę, supilame ištirpintą šokoladą ir šluotele išplakame. Užpilame kremą ant sausainių pagrindo, išlyginame ir pridėliojame aviečių. Dedame į šaldytuvą 3–4 val., kad sustingtų. Skanaujame su smagia kompanija!

1 Komentaras

  • aš labai dėkoju už Pavlovą lengvai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių