Gardžiuokimės su … maisto tinklaraštininke Mažvyda

Maisto tinklaraščio „Food for soul“ įkūrėja Mažvyda su „Bangos“ skaitytojais sutiko pasidalinti čeburekų receptu: „Valgau juos retai, bet kai pasigaminu, tai jau mėgaujuosi kiek telpa. O ypač, kai išorė tokia traški, o vidus pilnas skaniausio sultinio. Džiaugsmas skonio receptoriams ir jokio ypatingo papuošimo ar pateikimo čia tikrai nereikia.“
Mažvyda pasakoja, kad maisto gaminimas yra jos pomėgis ir užima ypatingą vietą gyvenime: „Gamindama maistą mėgaujuosi procesu, nes man tai savotiška meditacija, produktyvus ir geras laikas sau. Visada mėgau valgyti ir skaniai, ir gražiai. Tai procesas, kai matome, uodžiame, liečiame, skanaujame ir vertiname.“
Pasak moters, skanus ir gražus maistas yra tikra atgaiva sielai, jis lieka atmintyje ir širdyje. Todėl kilo idėja sukurti maisto tinklaraštį „Food for Soul“: „Tai darau savo malonumui tikėdamasi, kad kam nors vienas ar kitas mano patiekalas bus gera idėja pietums ar vakarienei, o gal bus ir atgaiva sielai taip pat.“

Danielius EINIKIS
Asociatyvi nuotr.


Čeburekai
Tešlai pagaminti reikės 1 kg miltų, 2 kiaušinių, 1 didelės stiklinės verdančio vandens, druskos, 2 v. š. aliejaus ir 40 ml degtinės (nebūtina). Įdarui reikės 800 g kiaulienos faršo, 1 svogūno, druskos, pipirų ir 100 ml sultinio.
Į miltus mušame kiaušinį, pilame stiklinę verdančio vandens, išmaišome. Dedame druską, aliejų ir, jei turite, įpilame degtinės. Tešlą gerai užminkome apie 10 minučių. Tešlos kamuolį uždengiame maisto plėvele arba rankšluostuku ir paliekame apie 30 minučių. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Tešlą supjaustome vienodo dydžio gabaliukais, iškočiojame blynus. Pjaustykite ir kočiokite tokio dydžio, kokie čeburekai jums patinka labiausiai. Dėkite faršo įdarą, lenkite per pusę ir sujungtą liniją suspauskite šakute švelniais judesiais. Tada įkaitiname aliejų keptuvėje, dedame čeburekus (aš dedu 2 vienam kepimui) ir vartome pakankamai dažnai. Geriau apversti daugiau kartų, kad tolygiai keptų vidus ir išorė, negu suskrudinti vieną šoną. Kaitrą rinkitės vidutinę: jeigu bus per didelė, apkeps per smarkiai, jei bus per maža, prisigers per daug aliejaus. Iškepusius dėkite ant virtuvinio rankšluosčio nusausinti aliejaus perteklių. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių