Gardžiuokimės su… mokyklos direktore Lina Nedveckiene

Autorės nuotr.: mokyklos direktorė L. Nedveckienė metodiniame renginyje kolegas pavaišino savo keptu gardžiu pyragu.

Dituvos Aleksandro Teodoro Kuršaičio pag­rindinės mokyklos direktorė Lina Nedveckienė metodiniame renginyje nustebino gardžiu pyragu. Po gabalėlį, po gabalėlį – ir tiesiog akyse gardus kepinys dingo. Pedagogė mielai pasidalijo pyrago receptu.
Lina pasakojo, kad šio pyrago receptą sužinojusi iš kolegės. Pabandžiusi ir pati iškepti. Tad dabar jau tai tapo įprasta juo pavaišinti svečius. „Rodos, jo pavadinimas yra „Sniegelis“. Geriausia jį išsikepti iš vakaro. Mat iškepus dar tris valandas jis turi pastovėti. Tik po to šis pyragas pjaustomas ir valgomas“, – patarimus išsakė L. Nedveckienė. Mokyklos vadovė pasakojo, kad šeimininkavimas virtuvėje jai esąs tarsi relaksacija, atokvėpis nuo kasdienių darbo rūpesčių.

Pyragas „Sniegelis“
Tešlai reikės 80 g sviesto, 1 kiaušinio, 0,5 stiklinės cukraus, pusantros stiklinės miltų, šaukštelio kepimo miltelių. Tešlą suplakame plaktuvu, iškočiojame, išklojame ant sviestinio popieriaus.
Įdarui reikės 800 g varškės, 5 kiaušinių trynių, 1 stiklinės cukraus, 3 šaukštų grietinės, 3 šaukštų manų, 3 šaukštų aliejaus, 0,5 stiklinės pieno, vanilinio pudingo. Viską plaktuvu suplakame ir užpilame ant tešlos.
Paruoštą pyragą kepame 45 minutes 180–200 0C temperatūroje.
Likusius 5 baltymus su cukrumi išplakame, užpilame ant pyrago ir dar 15 min. pašauname į 160 0C laipsnių orkaitę.
Iškeptą pyragą pabarstome migdolų ar kokoso drožlėmis ir paliekame 3 val. pastovėti.

Vilija BUTKUVIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių