Nusikaltimai

Degtinę ketino užkasti


Praėjusią savaitę Klaipėdos rajone netrūko naminės degtinės tvaiko. Policijos pareigūnai sulaikė du vairuotojus, iš viso gabenusius 175 litrus įtartino skysčio. Po apklausos sulaikyti vyriškiai paleisti, tačiau su svaigiąja „miško pasaka“ jiems teko atsisveikinti.


Praėjusio antradienio rytą apie 9.45 val. policijos pareigūnai sulaikė automobilį „Hyundai Galloper“, kurį vairavo 34 m. Kuodžių kaimo gyventojas N. B. Patikrinus transporto priemonę, jos bagažinėje rasta 10 vienetų po 10 litrų talpos plastikinių talpų, sklidinų skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą. Pareigūnams vyriškis suokė tradicinę dainelę, esą naminę įsigijo iš nepažįstamų asmenų, pats jos tikrai nevirė. Iš pradžių teigęs, kad tarą ketino užkasti, vėliau patikslino norėjęs naminę supilti į ąžuolinę statinę ir joje brandinti. Po apklausos Klaipėdos rajono PK N. B. buvo paleistas. Vyriškis sakė namo eisiantis pėsčiomis, kadangi kartu su svaigiuoju skysčiu pareigūnai paėmė ir automobilį.


Ramų praėjusio sekmadienio rytą pareigūnų kelyje sutikti nesitikėjo ir 64-erių metų palangiškis B. P. Tačiau patruliams Gargžduose, Kretingos plente, sustabdžius jo vairuojamą „Fiat Multipla“ ir patikrinus bagažinę, rastos dvi plastikinės talpos su 75 litrais skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą. Tokį kiekį naminės vyras teisinosi įsigijęs savo reikmėms, jos realizuoti neketinęs.


Abu vyrai dėl naminės degtinės gamybos ar realizavimo anksčiau policijai nebuvo žinomi. Jiems gresia piniginės baudos.


Eglė ŽADEIKYTĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių