Brangūs Gargždai,

Gargždų miesto gimtadienio šventėje paskelbti Gargždų bendruomenės abiturientų rašinių konkurso „Laiškas Gargždams“ laureatai. Jais tapo ir savo rašinius apdovanojimo ceremonijoje skaitė Gargždų „Vaivorykstės“ gimnazijos dvyliktokai Beatričė Idzelytė, Povilas Kvekšas, Ema Pačkauskaitė. „Bangos“ redakcija spausdins visus rašinius, Beatričės laiškas Gargždams jau buvo publikuotas praėjusioje „Jaunimo erdvėje“. Šiandien spausdiname dar vieną laureato rašinį.

A. VALAIČIO nuotr.

Brangūs Gargždai,

baigdamas mokyklą pirmiausia norėčiau padėkoti savo gimtajam miestui. Esu dėkingas, kad būtent Gargždai buvo mano vaikystės pasaulis: čia aš užaugau, patyriau įvairiausių nuotykių, čia susiformavo ir pirmieji visą gyvenimą lydėsiantys prisiminimai.
Labai džiaugiuosi dėl to, kad nepaisant pandemijos ir kitokių sukrėtimų Gargždai gražėja. Malonu stebėti, kaip tvarkomi keliai ir šaligatviai – permainos skatina vis daugiau žmonių atvykti ir įsikurti šiame mieste. Džiugina ir tai, kad nepamirštamas jaunimas bei sportuojantys gyventojai. Mieste netrūksta krepšinio aikštelių, kurios atnaujinamos, turime du futbolo stadionus, Jaunimo vasaros estradą bei jau dėl renginių legenda tapusį Minijos slėnį. Smagu, kad įmonės investuoja į mūsų miestą, statomos naujos parduotuvės, nors ir truputį užsitęsęs, bet vykdomas autobusų stoties projektas, pagaliau rengiamasi ir Gargždų kultūros centro renovacijos darbams. Mane asmeniškai labiausiai džiugina miesto sporto klubų sėkmė. Prieš keletą sezonų į Lietuvos futbolo A lygą grįžo miestą visoje Lietuvoje išgarsinusi „Banga“, o šiemet Gargždų krepšinio klubas iškovojo pirmąją vietą NKL čempionate ir gavo galimybę siekti LKL licencijos.
Ateityje labiausiai norėčiau, kad Gargždai išsaugotų savo žavesį. Nėra jokios abejonės, kad miestas plėsis ir gyventojų skaičius augs. Jei atsitiks taip, kad dėl studijų ar darbo Gargždus tektų palikti, tikiuosi, jog grįžęs aplankyti savo gimtojo miesto atpažinsiu vietas, kurias taip mėgau ir branginau čia gyvendamas. Viliuosi, kad netolimoje ateityje daugiau dėmesio bus skiriama kultūrai, rajono politikai pagaliau ras sprendimą dėl daugiafunkcio sporto centro statybų, o ateityje ir toliau galėsiu stebėti Gargždų sporto komandų žaidimą aukščiausiose Lietuvos lygose. Smagu matyti tai, kad vis daugiau daugiabučių yra renovuojami: tai suteikia miestui spalvų, manau, kad renovuotų daugiabučių ateityje tik daugės, taip miestas modernės, atrodys jaunatviškesnis.
Taigi, amžinai būsiu dėkingas savo gimtajam miestui už įsimintinas akimirkas ir vaikystės įspūdžius. Linkiu, kad bėgant laikui Gargždai išlaikytų savo žavesį.

Pagarbiai Povilas KVEKŠAS
Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos
IVa klasės mokinys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių