Gardžiuokimės su… Gargždų bendruomenės kepėjomis

Autorės nuotr.: Gargždų bendruomenės narės Obuolių šventei iškepė net septynis obuolių pyragus.

Gargždų miesto bendruomenė tradicinei Obuolių šventei kasmet ruošiasi rankoves pasiraitojusi: renka gardžiausius obuolius ir iš jų kepa įspūdingus pyragus. Tą patį daryti ragina visus gargždiškius, bendruomenes, seniūnaičius. Paskelbusi gražiausio pyrago rinkimus, šiemet Obuolių šventėje Gargždų bendruomenė pati tapo šio konkurso nugalėtoja. Kompetentinga komisija nusprendė, kad obuolių pyrage svarbiausi ir yra obuoliai.
Gargždų bendruomenės pirmininkė Vida Anužienė gyrė pyragus kepusias Audrutę Mont­vydienę, Nijolę Milišauskienę, Ireną Leistrumienę, Vilmą Tamoševičę, Vidą Stropienę ir Nataliją Žvirblienę. Būtent jos pyragas, kurį jau daug kas Gargžduose yra išbandęs, ragavęs, ir sužavėjo komisijos narius, kurių nuomonės sutapo.
„Nelabai tikėjau, kad mano pyragas laimės. Anksčiau kepdavau „Šarlotę“, bet šis pyragas sudėtingas, reikia daug kiaušinių plakti. Vieną dieną neturėjau laiko, tad išplakiau tris kiaušinius, sumaišiusi su puse stiklinės cukraus, įdėjau apie 250 g majonezo, šaukštelį kepimo miltelių sumaišiau su miltais, kad masė būtų tirštos grietinės konsistencijos ir vėl viską išmaišiau“, – pasakojo Natalija.
Pyragui reikia 5 saldžiarūgščių obuolių. Neluptus 2 ar 3 obuolius supjaustyti stambiais gabaliukais ir įmaišyti į dalį tešlos. Supylus ją į skardą, ant viršaus supilti likusią tešlą be obuolių, o tada viršų papuošti irgi neluptų obuolių griežinėliais. Įkaitinti orkaitę iki1800 ir kepti 40 min. Kai pyragas atvėsta, pabarstyti cukraus pudra.
„Bangos“ skaitytojų pageidavimu, ir toliau spausdinsime įvairius receptus, o obuolių pyragams šį rudenį nepritrūks.
Laima ŠVEISTRYTĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių