Gardžiuokimės su… komercijos operacijų vadove Olga Suchočeva
Ridikėliai, laiškiniai svogūnai ir švieži kopūstai – pirmosios pavasarinės daržovės ant mūsų stalo, tad dabar pats metas nepamiršti jų įtraukti į savo racioną: pjaustyti ne tik salotoms, gardinti sumuštinius, bet kramsnoti ir vienus kaip užkandį.
Ridikėliai yra puikus antocianinų – flavonoidų, suteikiančių jiems spalvą ir padedančių apsaugoti širdies bei kraujagyslių sveikatą, šaltinis. Antocianinai pasižymi išskirtine savybe – rūpinasi mūsų venomis ir arterijomis, apsaugo nuo sukietėjimų ir uždegimų. Valgydami visų rūšių raudonos ar mėlynos spalvos vaisius ir daržoves, gausime pakankamą kiekį flavonoidų. Gerai nuplautus šviežius ridikėlius patariama valgyti žalius – tai gali būti puikus užkandis tarp valgymų – keliaujant, dirbant ar mokantis.
Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva siūlo panaudoti juos gaminant ir kitus pigius patiekalus. „Ridikėliais galite ne tik skaninti salotas, bet ir kepti, troškinti ar susmulkintus dėti į padažus, įtarkuoti į baigiamą virti sriubą. Jaunų ridikėlių lapus galima dėti į salotas ar pigesnius žaliuosius kokteilius. Gerai nuplautus ridikėlius patariama valgyti žalius, kai jie yra labai švieži ir traškūs, todėl tai gali būti sveikas ir puikus užkandis“, – pataria komercijos operacijų vadovė.
Salotos su ridikėliais ir kiaušiniais
Patiekalui reikės 2 ryšulėlių ridikėlių, supjaustytų plonais griežinėliais; ½ puodelio pipirnės arba kitų smulkialapių salotų; 3 šaukštų augalinio aliejaus; 1 didelės citrinos; 2 didelių kietai virtų kiaušinių, supjaustytų griežinėliais; 1 žiupsnelio baltojo cukraus; druskos, pipirų – pagal skonį.
Dubenyje sumaišykite ridikėlius ir salotas. Puodelyje sumaišykite aliejų, iš citrinos išspaustas sultis, druską, pipirus ir cukrų. Supilkite ant salotų ir išmaišykite. Papuoškite kiaušinio griežinėliais.