Gardžiuokimės… su vicemere Violeta Riaukiene
Moliūgų šiemet užderėjo daugiau nei kas tikėjosi. Ši oranžinė daržovė – ne tik kiemo puošmena – sumanių šeimininkių rankose gali virsti gardžia sriuba, pikantiška mišraine ar išskirtiniu desertu. Rajono vicemerė V. Riaukienė, mėgstanti laisvą valandėlę pasisukioti virtuvėje, džiaugiasi į mūsų kraštus atklydusia šia nauja daržove.
Vicemerei patinka išbandyti dominančių patiekalų receptus, ieškoti naujų skonių. Šį rudenį ji pabandė pagaminti moliūgienės – gardžių tirštų sulčių. Tam reikia ne tik moliūgo, bet ir 3 citrinų bei tiek pat apelsinų. Viską susmulkinti trintuvu. Cukraus – pagal skonį ir belieka gardžiuotis desertiniu gėrimu.
Iš savo daržo gėrybių V. Riaukienė žiemai pasigaminusi įvairių mišrainių, taip pat moliūgų ir paprikų mišrainės, kurios receptu pasidalijo su skaitytojais.
Virginija LAPIENĖ
„Bangos“ archyvo nuotr.
Moliūgų mišrainė
Reikia 2,5 kg moliūgo, pjaustyto kubeliais, 1,5 kg saldžiųjų paprikų, susmulkintų šiaudeliais, 1 šaukšto druskos, 1 stiklinės aliejaus, 100 g acto, 1 l pomidorų sulčių, 1 l pomidorų pastos be krakmolo.
Virti 50 min. Supilstyti į sterilius stiklainius ir uždaryti.