Gardžiuokimės su… su vėžaitiške Daiva Kupreliene

„Dabar labai gerai, kad vietoj sviesto galime naudoti maskarponę. Kremas yra švelnesnės tekstūros ir gaivesnis“, – sako Daiva, savo gardžiu kepiniu širdingai vaišinusi visus svečius.

Vėžaičiuose šventinėje popietėje po Žolinės atlaidų didžiausio svečių palankumo nusipelnė didelis, gražiai gėlės lapeliais papuoštas tortas. Svečiai sakė, kad jų vaizduotėje toks tortas primena „smetoninius“.
Šventinėje popietėje, pagerbiant Vėžaičių parapijos klebono Viktoro Daujočio tarnystės parapijoje dešimtmetį, parapijiečių akį patraukęs tortas tirpte ištirpo jį skanaujančiųjų gomuryje.
Gardėsio kepėja Daiva Kup­relienė, kurią vėžaitiškiai giria kaip labai gerą įvairių receptų žinovę, kukliai sako, kad tokį tortą pagaminti nesunku. Ji akcentuoja, kad biskvitui reikia negailėti kokybiškų produktų, geriausia, kad kiaušiniai būtų naminiai. Kaip kepti biskvitą, jos nuomone, žino kiekviena šeimininkė, o geriausią receptą kiekviena gali išsirinkti internete.
„Torto kremas – sezoninis, priklausomai, kokios uogos tuo metu sirpsta. Kremą suku iš maskarponės ir grietinėlės. Proporcijas darau pagal tai, ar noriu kietesnio, ar minkštesnio“,  – pasakoja nuostabaus torto kepėja Daiva.

Vilija BUTKUVIENĖ
Autorės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content