Vėžaičiuose – apie tvarią maisto tiekimo sistemą
LAMMC Vėžaičių filiale antradienį vyksta seminaras apie tvarią maisto tiekimo sistemą Baltijos jūros regione. Jo tikslas – identifikuoti esamas maisto tiekimo grandines ir įvertinti išteklius, reikalingus sukurti konkurencingas vietinės maisto gamybos sistemas.
Seminaro dalyviai, išklausę mokslininkų pranešimus, diskutuos apie trumpąsias maisto grandines, tvarią maisto sistemą, spręs, ko trūksta proveržiui.
Balandžio 9 d. Vėžaičių filiale į seminarą „Tvari maisto tiekimo sistema Baltijos jūros regione“ renkasi mokslininkai ir smulkieji ūkininkai, turėdami tikslą nustatyti tipines įmonių rūšis ir išteklius, egzistuojančius nacionalinėse maisto tiekimo grandinėse, trumpųjų maisto grandinių veiklos plėtrą ir strategijas.
Be to, bus siekiama apibrėžti ir įvertinti vietinio maisto sektoriaus konkurencinius pranašumus, trumpųjų maisto grandinių valdymo ir plėtojimo iššūkius, organizavimo optimizavimą, galintį padėti kompleksiškai spręsti egzistuojančias problemas, sieks sukurti projekto koncepciją, galinčią prisidėti prie konkurencingų vietinės gamybos maisto tiekimo grandinių kūrimo.
Projekto koordinatorė – Vėžaičių filialo dr. Ieva Mockevičienė kalbės apie Lietuvos žemės ūkio maisto sektoriaus iššūkius ir galimybes. Smulkiojo ir vidutinio verslo įtaką Lietuvos regionams pristatys Dalia Matukienė iš VšĮ Regionų socialinės ekonomikos centro. Apie maisto vertę, savikainą, kainą ir trumpųjų maisto tiekimo grandinių poveikį žmogui, gamtai, visuomenei dėstys prof. dr. Dalius Serafinas iš VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto.
Seminaro dalyviai diskutuos apie trumpąsias maisto tiekimo grandines: iš gamintojo – tiesiai vartotojui.
Virginija AUKŠTUOLYTĖ
Asociatyvi nuotr.