Dauparų bendruomenės narėmis Ieva Meiliene ir Zita Mažoniene

Dauparų bendruomenės narės I. Meilienė ir Z. Mažonienė į Obuolių šventę Gargžduose atvyko su savo keptais pyragais. Tradiciniais kepiniais jos visuomet vaišina bendruomenės renginių dalyvius. Gardumynų kepėjos nepagailėjo atskleisti savo receptų skaitytojams.

I. Meilienė pasakojo mėgstanti kepti pyragus, bet pati jų nevalganti, o tik paragaujanti. „Kepu dėl kitų – patinka vaišinti“, – šypsojosi Ieva. Jos gardėsių visada būna ant gimtadienius švenčiančių vaikų, anūkų šventinio stalo.

Z. Mažonienė prisipažino pyragus kepanti nuo jaunystės. Visą gyvenimą tobulino savo receptus, siekdama iškepti gardžiausią pyragą. Ji sakė produktus seikėjanti iš akies. „Viską galima išmokti, jeigu tik nori“, – tvirtino pašnekovė. Ji ruošdavo valgius vestuvių ir kituose pobūviuose.


Obuolių pyragas su cinamonu

Reikia 200 g sviesto, po 2 stiklines cukraus ir miltų, 6 kiaušinių, 6 obuolių, kepino miltelių, cinamono.

Sviestą sukapoti ir padėti į šaldytuvą. Kiaušinius išplakti, po to dėti cukrų ir vėl plakti. Supilti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti tešlą.

Į kepimo skardą įbėrus sluoksnį smulkinto sviesto, įpilti ploną sluoksnį tešlos, sudėti pusę obuolių, vėl sluoksnį smulkinto sviesto, užpilti tešlos, sudėti likusius obuolius ir sviestą. Kepti 180 oC temperatūroje apie 40 min. Pyragą pabarstyti cukraus pudra.

Pyragas su obuoliais

Reikia 7 naminių kiaušinių, 200 g sviesto, 3 šaukštų kefyro, pakelio vokiškų kepimo miltelių. Miltų tiek, kad tešla būtų kaip blynams, cinamono, cukraus, apelsino, kelių obuolių.

Kiaušinius su cukrumi plakti maišytuvu. Pilti ištirpintą sviestą ir miltus su kepimo milteliais. Išmaišyti tešlą. Atsargiai sudėti sutarkuotą apelsino žievelę ir susmulkintą minkštimą. Supilti į kepimo skardą, gražiai išdėlioti nuluptus ir supjaustytus obuolius, užbarstyti cinamono ir cukraus. Kepti 180 oC temperatūroje apie 40 min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content