Gardžiuokimės su… Su kulinarijos technologe

Ant Atvelykio stalo dažnuose namuose dar bus gausu margučių, salotų, mišrainių ir, žinoma, naminės klasikos.
Viena jų – tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms tinkantys paštetai. Jie lengvai pagaminami ir nereikalauja daug brangių ingredientų, gerai išsilaikys ir šaldytuve, tad galima pasiruošti iš anksto, atkreipia dėmesį kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.
Netrūksta variacijų, iš ko gi ruošti paštetą. Pirmieji paštetai buvo gaminami iš laukinių paukščių ir žvėrienos. Viduramžiais jie buvo laikomi prabangiu patiekalu ir dažnai patiekiami karališkuose dvaruose. Šiandien egzistuoja daugybė skirtingų paštetų receptų, naudojant įvairią mėsą, žuvį, daržoves ir net vaisius.
„Tradiciškai paštetai dabar gaminami iš kepenėlių, bet norint kukliam patiekalui suteikti daugiau prabangos, verta išbandyti ir žuvį, jūros gėrybes – toks užkandis bus ne tik skanus, bet ir papuoš vaišių stalą“, – sako G. Urbonavičiūtė.


Keptas paštetas su lašiša ir krevetėmis
Reikės 15 krevečių, 300 g rūkytos arba sūdytos lašišos, 200 g maskarponės, 2 skiltelių česnako, ½ šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio maltų baltųjų pipirų, ½ citrinos sulčių, 2–4 valgomųjų šaukštų sviesto, 3–4 valgomųjų šaukštų 30 proc. riebumo grietinėlės, šviežių svogūnų laiškų.
Pirmiausia išvalykite krevetes ir 3–4 min. pakepkite svieste. Įdėkite smulkinto česnako ir atidėkite atvėsti. Papuošimui galite atidėti 4–5 krevetes.
Lašišą ir krevetes susmulkinkite, sudėkite į trintuvą ir sumaišykite su maskarpone iki vientisos tyrės. Masę pagardinkite druska, baltaisiais pipirais ir išspaustomis pusės citrinos sultimis. Sumaišykite, supilkite grietinėlę ir dar kartą viską gerai išsukite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Masę sudėkite į stačiakampį orkaitės indą ir kepkite 30 min. Iškepusį paštetą atvėsinkite. Prieš patiekiant galima papuošti šaukštu grietinės, keliomis pasiliktomis krevetėmis ir pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais
.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių