Gardžiuokimės su gargždiškiu Kastyčiu Pukinsku

Pagal profesiją inžinierius statybininkas K. Pukinskas nuo jaunumės sportavo – ne tik žaidė tinklininkų komandoje, kuri gynė Klaipėdos rajono garbę. Jis entuzias­tingai dalyvavo meno saviveikloje, domėjosi fotografija. Neseniai buvusius klasės draugus nustebino dar vienu pomėgiu – valgių gaminimu.

„Man tai nieko naujo – kadaise mamai (ji buvo mokytoja) virtuvėje padėdavau skusti bulves ir panašiai. Užaugęs dirbau vyriškus darbus – valgiau, ką paduodavo, nes pats gaminti neturėjau laiko“, – kalbėjo Kastytis.

Išėjęs į užtarnautą poilsį panoro tuos pačius valgius pagaminti kitaip. „Internete – gausybė receptų. Pradėjau nuo pyragų. Išsirinkau paprasčiausio receptą – kepu obuolių pyragą“, – sakė pašnekovas.

Jam labai patinka improvizuoti. „Iš pradžių įdėjau tarkuotos apelsino žievelės, – šypsojosi Kastytis. – Mažiau nei parašyta recepte dedu cukraus.“

Taigi šį pyragą buvo įpratęs kepti ir bet kokiai progai juo pradžiugindavo artimuosius ar svečius. „Parduotuvėje pirkti neįdomu, – sakė Kastytis. – Jeigu keptų moteris – irgi nenuostabu, o kai pyragą iškepa vyras…“

Ruošdamasis klasės draugų susitikimui po 50 metų, norėjo juos pradžiuginti tuo, ką sugeba. Geriausiai sekasi kepti obuolių pyragą. „Bet aš sugalvojau vietoj obuolių įdėti uogienės. O ši įkaitusioje orkaitėje išsiveržė per kraštus, ir pyragas susmego. Teko kepti antrą“, – prisipažino gardėsių kepėjas. Ir patarė neeksperimentuoti ruošiantis rimtai progai.

O paragavę pyrago buvę bendraklasiai nustebo, jog K. Pukinskas atrado naują pomėgį. „Aš atsitiktinai sužinojau, jog mano senolis iš mamos pusės buvo kepėjas. Manau, kad ir mano genuose yra miltų“, – juokavo Kastytis.


Obuolių pyragas

  • Reikia 3 kiaušinių, 1 stiklinės cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1,5 stiklinės miltų, 100 ml kondensuoto pieno, 2 obuolių, cukraus pudros.

    Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanilinu, suberti miltus, kepimo miltelius, kondensuotą pieną ir gerai išmaišyti.

    Nuluptus obuolius supjaustyti riekelėmis. Išpylus tešlą į kepimo skardą, išdėlioti obuolių skilteles (galima jas pavolioti cinamone). Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 170 oC apie 40 min. Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content