Gardžiuokimės su kelionių konsultante Tatjana Gliožere

Mėgstanti ir konditeriją, ir kulinariją Tatjana maistą ruošia improvizuodama ir eksperimentuodama. O ūkininkaujančiam vyrui Vytautui saldumynų sako nespėjanti kepti. Smaližiauti mėgsta ir sūnelis Dominykas, tad jų namai dažnai kvepia cinamonu ir vanile, o prieš Kalėdas tradiciškai – meduoliais.

Iš mamos, kuri daug metų dirba darželyje virėja, be to, ruošia maistą vestuvėms ir pobūviams, Tatjana išmoko visko, ko reikia gerai šeimininkei. „Iš pradžių padėjau mamai, paskui pabandžiau savarankiškai kepti elementarius kepinius su obuoliais, pajutau azartą ir tada ėmiau eksperimentuoti“, – šypsodamasi pasakojo Tatjana. Per tuos eksperimentus, pasak jos, ne viskas pavykdavo iš pirmo karto, bet trečias bandymas visada būdavo sėkmingas.

Išmėginusi daugelį mamos receptų, dabar jų Tatjana ieško internete, prieš tai pažiūrėjusi, kokių produktų turi savo virtuvėje. Vienas iš nesudėtingų kepinių, kuriam nereikia ypatingų produktų, esantys šeimos mėgstami keksiukai, kurių receptą moteris siūlo ir mūsų skaitytojams. Tačiau šventėms Tatjana renkasi kur kas daugiau laiko, pastangų ir įvairesnių produktų reikalaujančius receptus ­– kepa pyragus ir net tortus. Nors ir vyras, ir sūnus – saldumynų mėgėjai, vien jais gyvas nebūsi. Ant pietų stalo garuoja įvairiai ruošta žuvis, kiauliena ar jautiena. Didžiulį paukštininkystės ūkį Gribžiniuose turinti šeima, žinoma, dažnai pietums valgo vištienos patiekalus. „Aš net restorane užsisakau paukštienos! – juokiasi Tatjana, paklausta, ar dar neatsivalgė patiekalų iš šios mėsos. – Tačiau vyras paukštieną valgo tik paruoštą namuose.“


KEKSIUKAI

  • Jeigu norite iškepti apie 16 keksiukų, reikės 150 g minkšto sviesto, 120 g cukraus, 2 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 150 g miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 50 ml pieno, 3 didelių obuolių.

    Kokosų plutelei reikės 90 g kokosų drožlių, 75 g miltų, 60 g rudojo cukraus, 50 g minkšto sviesto, 1/3 arbatinio šaukštelio cinamono.

    Keksiukų masei sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 minutę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. Sudėti mažais kubeliais supjaustytus obuolius, sumaišyti su tešla.

    Kokosų plutelei suberti visus sausus produktus, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.

    Į keksiukų formeles dėti tešlos, viršų užbarstyti kokosų trupiniais. Kepti iki 190 oC įkaitintoje orkaitėje apie 20­–30 min., kol keksiukų viršus gražiai paruduoja.

Laima ŠVEISTRYTĖ

Nuotr. iš asmeninio archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content