Gardžiuokimės su parduotuvės „Vasara“ buhaltere Dalia Butkiene
Gyvenimo džiaugsmu trykštanti Dalia sako esanti labai turtinga – ją supa gausus būrys draugų, turinti mėgstamą darbą, įdomių pomėgių. Vienas tokių – maisto gaminimas.
Šventinio žuvies torto receptą Dalia ištobulino tiek, kad nuolat tenka jį gaminti draugams švenčių progomis. „Nieko nepirk, tik atsinešk savo firminį žuvies tortą, – nuolat girdžiu iš draugų. – Išties skanus, tikrai šventinis gaunasi. Visada šeimai Kūčių stalui darau. Aš jį iš trijų receptų sukūriau.“
Nuo parduotuvės „Vasara“ atidarymo jau 19 metų buhaltere dirbanti Dalia visus produktus randa šioje parduotuvėje. Tiesa, nepigus malonumas – apie 25 eurus kainuoja produktai vienai normai. O jeigu norėsite pavaišinti didelį žmonių būrį, gali ir triskart brangiau atsieiti.
Ne tik skaniais patiekalais ji lepina artimuosius. Moteris randa laiko savo pomėgiams – skaito grožinę literatūrą, jau 4 metus lanko baseiną Dauparuose, mezga, neria. „Labai mėgstu puoštis, be papuošalų – nė žingsnio. Žinau, kur įdomesnių vėrinį ar auskarus nusipirkti ir draugėms padedu išsirinkti. Mezgu tik sau, turiu ir suknelių, ir skraisčių. Beje, rūbus sau perku tik Gargžduose“, – trumpai savo pomėgius pristatė pašnekovė. Namuose sukiojasi be galo mylima pekinesė Pepsė. Dar laiko Daliai užtenka gilintis į finansinius klausimus, tad per 30 metų sukauptos žinios praverčia užsiimant individualia veikla – konsultuoja ir draugus, ir klientus. „Aš visiems stengiuosi padėti, tad ir man visi padeda“, – gyvenimo kredo atskleidžia gargždiškė.
- Produktai: balta forminė duona, karšto rūkymo ešerys, krabų lazdelės, marinuoti agurkai, tunas savo sultyse, svogūnai, rūkyta lašiša, majonezas.
Forminės baltos duonos reikės keturių sluoksnių (kuo tortas didesnis, tuo duonos ir kitų produktų daugiau). Nupjaustyti plutas ir išdėlioti pagrindą. Pirmas sluoksnis – ešerys ir majonezas. Antras sluoksnis – krabų lazdeles, marinuoti agurkai ir majonezas. Trečias sluoksnis – tunas, svogūnai ir majonezas. Produktus reikia pjaustyti smulkiai, kad reikėtų kuo mažiau majonezo. Susluoksniavus tortą, aptepti majonezu ir viršų užkloti rūkytos lašišos smulkiai supjaustytais gabaliukais ir papuošti pagal kiekvienos šeimininkės fantaziją, pvz. šviežiais krapais. Dėti į šaldytuvą parai.
Vida VALAITYTĖ-IVAKHNENKO
Nuotr. iš asmeninio albumo