Gardžiuokimės su su skaitytojomis Viktorija ir Vilma
Viktorija (kairėje) ir Vilma įsitikinusios, jog visada verta pabandyti kokį nors naują receptą.
Vilma Butkienė ir Viktorija Vaičekauskaitė viename renginyje Kvietiniuose svečius nustebino gardžiais patiekalais. Jaunos moterys savo receptais sutiko pasidalinti ir su „Bangos“ skaitytojais. Sakė, ir pačios kartais išmėgina šioje laikraščio rubrikoje spausdinamus receptus.
„Turiu kepėjos diplomą, esu daugiau kaip 5 metus dirbusi konditere. Tad laisvalaikiu labai patinka konditerinių gaminių gaminimas. Švenčių proga šeimą, artimuosius, draugus bei kolegas palepinu skirtingais gardėsiais“, – pasakojo Vilma. Ji džiaugiasi, kad jos ne kartą keptas morkų tortas visiems skanautojams patiko, niekas negaili pagyrų. „Jis yra šlapias ir sotus, o paragavusieji neatspėja, jog pagrindas – morkos. Šio gardaus torto viršaus papuošimas – kiekvienos šeimininkės fantazija, o aš užpilu tirpintu šokoladu ir užbarstau kokoso drožlėmis bei graikinių riešutų puselėmis“, – skanėsto paslaptis atskleidžia Vilma.
Avinžirnių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos, kuriomis pavaišino Viktorija, nustebino ne tik sotumu, bet ir gaiviu skoniu. „Salotas gaminu pagal sveikos gyvensenos mokytojos Ilonos Ugintės receptą“, – paaiškino Viktorija.
MORKŲ TORTAS
- 800–900 g smulkiai tarkuotų morkų, 1 stiklinė graikiškų riešutų, 1 stiklinė kokoso drožlių ir 1 stiklinė razinų (kas mėgsta).
1 stiklinė aliejaus išplakama su 2 stiklinėmis rudojo cukraus įmušant po 1 kiaušinį (iš viso 4).
2 stiklinės miltų, 1,5 šaukšto cinamono, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių, tiek pat sodos (su citrinos rūgštele ar actu nugesinti).
Į morkų masę sudėti miltus, sumaišytus su cinamonu ir kepimo milteliais, nugesintą sodą ir aliejų, išplaktą su cukrumi ir kiaušiniais.
Tešlą supilti į 3 kepimo formas ir iškepti biskvitus. Atvėsusius pertepti grietinės kremu. Jam reikia 400 g grietinės, 100–120 g cukraus pudros bei 1 citrinos sulčių.
Reikia palaikyti per naktį, kad kremas susigertų į biskvitus.
AVINŽIRNIŲ IR SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ SALOTOS
- 100 g konservuotų arba virtų avinžirnių,8 gabaliukai saulėje džiovintų ir aliejuje konservuotų pomidorų, sauja špinatų ir saulėgrąžų daigų, 50 g smulkinto poro, krapai, petražolės, 50 g saliero stiebo. Viską pagardiname Kajeno paprikomis ir balzaminiu actu.
Vilija BUTKUVIENĖ
Aut. nuotr.