Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos direktore Irena Pintveryte
„Vaivorykštės“ gimnazijos direktorės I. Pintverytės rytas prasideda puodeliu žalios arbatos, šaukšteliu imbiero, citrinos ir medaus mišinio imunitetui stiprinti, o išeinant iš namų – kavos puodeliu. Būtinai plikytos. Taip skaniau.
Direktorė 7.10 val. jau darbe. Ir taip jau 25-eri metai.
Gaminti mėgstanti gimnazijos direktorė pasakojo, jog visada stengiasi artimuosius palepinti jų mėgstamais patiekalais. Mylima teta vienus pasitinka pupelių sriuba, kitus – naminių makaronų sriuba, kokios neverda niekas kitas. „Patinka gaminti, kad tik būtų kas valgo. Paskutiniu metu labai pamėgau antienos krūtinėlę, tačiau valgau įvairią mėsą, mėgstu paštetą. Džiaugiuosi orkaitę pakeitusi konvekcine krosnele, man taip patogiau“, – pasakojo I. Pintverytė.
Mėgstanti keliauti direktorė augintinių namuose neturi. Išvykdama kaimynų priežiūrai palieka daug metų auginamą papirusinę viksvuolę, kuri nuolat turi mirkti vandenyje. Darganotu oru Irena mėgsta lankytis šiltose šalyse, tačiau kasmet vyksta vis į kitą šalį. Pernai aplankė Šveicariją ir Neapolį Italijoje. Renkasi ne tik ekskursijas, bet ir poilsį prie jūros.
Po darbo direktorė pailsi skaitydama knygą ar žiūrėdama gerą filmą. Ir būtinai per kelis televizijos kanalus pažiūri žinias.
709 gimnazistus ugdanti „Vaivorykštė“ balandžio 27 d. minės mokyklos 30-metį. Darbo grupės ruošia šventinę programą. Jubiliejuje laukiama ne tik dabartinė gimnazijos bendruomenė, bet ir buvę mokiniai ir mokytojai.
Marinuota skumbrė
Artėjant Velykoms šventiniam stalui ypač tiks švelni, burnoje tirpstanti ir lengvai paruošiama marinuota skumbrė.
Skumbrei reikia nulupti odą, išimti stuburkaulį, supjaustyti 4 cm juostelėmis. Pabarsčius druska ir pipirais apkepti keptuvėje. Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir žvaigždutėmis (nebūtinai, tinka ir griežinėliais) morkas reikia pakepinti aliejuje. Į vandenį, skirtą marinatui, pagal skonį dedame druskos, cukraus, 6 proc. obuolių acto.
Tada belieka ant skumbrės ir daržovių užpilti marinatą ir atvėsinti.