Konservuoti ridikėliai žiemai

Ridikėliai – viena pirmųjų daržovių, užaugančių mūsų darže. Šių, vitaminų, mineralinių medžiagų gausių, ankstyvųjų daržovių atsargų galima pasiruošti žiemai. Veiviržėniškė Eglė Žemgulienė pasidalijo receptu, kaip konservuoti ridikėlius.

Eglė garsėja savo rankų darbo mezginiais – dailiais drabužiais, skaromis ir kita. Tačiau naginga mezgėja neabejinga ir kūrybiniams ieškojimams virtuvėje. Ją sudomino būdas, kaip paruošti ridikėlių atsargų žiemai juos konservuojant.

Reikia 4 kg ridikėlių, 1 litro vandens, 2 šaukštų druskos, 40 g petražolių, 2 lauro lapų, 2 stiklinių obuolių acto ( 6 proc.), pipirų grūdelių.

Ridikėlius ir žoleles kruopščiai nuplauti. Skiltelėmis supjausčius ridikėlius, petražoles susmulkinus viską sluoksniuoti sterilizuotuose stiklainiuose. Išvirti marinatą ir karštą supilti į stiklainius. Juos sandariai užsukti, apversti ir palikti, kad atvėstų.

Daugelis mėgsta šią aštrią daržovę – naudoja marinuodami mėsą, o paskui šiuos ridikėlius deda į foliją su mėsa ir kepa. Ridikėliai patiekalui suteikia originalų skonį. Konservuoti ridikėliai naudojami salotoms. Antai sumaišius juos su svogūnais ir žaliaisiais žirneliais galima pasigaminti paprastas, bet skanias salotas. Ridikėlių skiltelėmis puošiami patiekalai.

Virginija LAPIENĖ

Autorės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių