Pyragas gardžiausias, kai daliniesi

Gargždiškiai R. Vaitkus ir R. Griauslytė su dukrele Sodo šventės dalyvius vaišino namuose keptu pyragu su cinamonu ir keksiukais su kokosu.

Gargžduose per pastaruosius kelerius metus prigijusioje Sodo šventėje įprasta ne tik prekiauti sodinukais, gėlėmis, tautodailininkų dirbiniais, bet ir pasidalinti sodo gėrybėmis: kas obuolių krepšelį atsineša, kas kriaušių. Geranoriški žmonės rudens vaišes padeda tiesiog ant tako, matomoje vietoje. Tegu vaišinasi, kas tik nori.


Jaukioje Sodo dienoje skleidžiasi ir gardžiausi kepinių kvapai. Pernai karaliavo čirviniai blynai, kepami dar senoviniu būdu – ant krosnies rinkių. Šiemet šventės dalyviai gardžiavosi žolelių arbata ir naminiais pyragais su įvairiais priedais. Žinoma, populiariausi buvo obuolių kepiniai.


Gargždiškis Robertas Vaitkus ne tik fotoaparatu fiksavo tradicinės šventės nuotaikingas akimirkas, bet kartu su drauge Rima Griauslyte suspėjo ir svečius namų kepiniais pavaišinti.

Sodo dienoje dalijamasi rudens gėrybėmis.


Rima šypsodamasi atskleidė, kad svarbiausia turėti paprastą tešlos receptą, o paskui galima kokią nori formą pyragui suteikti ir kokių tik sugalvoji pagardų pridėti.


Tešlai ji ima persijotų miltų dvi stiklines, penkis kiaušinius, vieną stiklinę cukraus (galima mažiau), pusę stiklinės aliejaus (dar geriau ištirpintas sviestas), šaukštelį kepimo miltelių, šiek tiek vanilinio cukraus. Tešlą užmaišiusi deda įvairius priedus: kartais obuolius, kartais bananus, užbarsto cinamono. Tešlą supila į kepimo popieriumi išklotą formą, kepa iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Robertas su Rima sako, kad ne pyrago receptas yra svarbiausia, maloniausia, kai gali pavaišinti savo artimuosius, draugus.

Vilija BUTKUVIENĖ
Autorės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content