…medžiotojų ir žvejų klubu „Žvelsa“

Oninių šventėje Vėžaičiuose medžiotojų ir žvejų klubas „Žvelsa“ žiūrovus ir dalyvius vaišino medžiotojų sriuba ir kepsniais, kurių kaina buvo kiekvienam pagal išgales. Mat medžiotojai už skanų valgį prašė paaukoti Lapių mokyklos globotiniams. Geraširdžiams medžiokliams pavyko surinkti 160 eurų, kuriuos perdavė mokyklos direktorei.

Rytoj Miško šventėje Lapiuose klubas pakartos šią akciją ir vėl kvies visus pasigardžiuoti lauko sriuba ir paaukoti likimo nuskriaustiems vaikams. Surinkus didesnę sumą pinigų bus nuspręsta, kaip juos panaudoti globotinių labui.

Medžiotojų ir žvejų klubas „Žvelsa“ buvo įkurtas 1992 metais ir šiuo metu vienija 48 narius bei 9 rėmėjus. Kiti metai klubui bus jubiliejiniai – 25-ieji. Klubo pirmininkas Vaidas Skuodas sako, esą kaip klubas jie dar jauni, bet jei lygintųsi pagal žmogaus amžių, tai jau brandūs.

Vaido pasiteiravus, kokį didžiausią laimikį yra tekę sumedžioti, jis pasakojo, jog tai buvęs briedis, ir pridūrė, kad nėra tokio žvėries, kurio per savo 28 metų medžiotojo stažą nebūtų sumedžiojęs.


Medžiotojų miško sriuba

Pagrindiniai šios tirštos sriubos ingredientai: nesvarbu, kokia žvėriena, svogūnai, česnakai, pipirai ir įvairios kitos daržovės.

Svarbiausia, kad patiekalas būtų verdamas miške. Du kartus vienodos tirštsriubės neišvirsi. Viskas priklauso nuo turimos žvėrienos ir virėjo fantazijos. „Man gyvenime dar nė karto neteko ragauti neskanios tirštsriubės, manau, kad tai patvirtins kiekvienas medžiotojas. Medžioklei valio!“ – sakė V. Skuodas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content