pėžaitiškėmis verslininkėmis Aldona ir Vaida Jucienėmis

Moliūgas – vienas ryškiausių rudens ženklų, universalus, nes papuošia aplinką, o iš jo pagaminti valgiai žadina apetitą. Šia patirtimi dalijasi Pėžaičių kavinės šeimininkė Aldona Jucienė ir jos marti Vaida.

Praėjusį savaitgalį Pėžaičių kavinės lankytojai skanavo naują šio sezono patiekalą – trintą moliūgų sriubą. „Man ji patinka, todėl nutariau valgiaraštį papildyti šiuo valgiu“, – šypsojosi kavinės šeimininkė A. Jucienė.

Šiuo metu Švėkšnoje vykstančios Moliūgo šventės dalyviams verslininkė siūlo ne tik kavą, arbatą, bet ir karštą moliūgo su svarainiais gėrimą.

Jos marti V. Jucienė mėgsta eksperimentuoti savo namų virtuvėje, nors nėra profesionali virėja. „Turiu paauglę dukrą ir dvejų metų sūnų. Stengiuosi jiems pateikti ne tik skaniai pagamintą, bet ir patrauklų valgį, – kalbėjo Vaida. – Mėgstu išbandyti naujus receptus.“ Štai kepdama bulvinius blynus įdėjo moliūgų. „Pastaroji daržovė keičia įprastą bulvinių blynų skonį. Prie jų tinka pikantiška varškė su česnaku“, – dalijosi patirtimi pašnekovė. Moliūgo atsargas žiemai kaupia šaldiklyje: supjausto gabalėliais ir užšaldo.


TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA

  • Reikia 1 litro vištienos sultinio, 1 kg moliūgo, 2 didelių morkų, 4 bulvių, 1 svogūno, 2 česnako skiltelių, žiupsnelio druskos, tiek pat pipirų, grietinės – pagal skonį.

    Morkas, bulves ir moliūgą supjaustyti kubeliais. Svogūną ir česnaką pakepinti ir kartu su bulvėmis, morkomis bei moliūgu dėti į užvirusį sultinį. Virti apie 20 min. Pagal skonį įberti prieskonių. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Valgyti su grietine arba kietuoju sūriu ir skrudintos duonos kubeliais.

Virginija LAPIENĖ

A. VALAIČIO nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content