„Priekulės dvaro“ šeimininke Grata Matusevičiene

Ji ne tik skaniai maitina šeimą – valgius ruošia ir pobūviams. G. Matusevičienė įsitikinusi, kad šį pomėgį paveldėjusi.

„Mano prosenelė kepė šakočius. Savo pomėgį ji perdavė senelei, kuri irgi juos kepė, garsėjo kaip vestuvių šeimininkė“, – pasakojo G. Matusevičienė. Jos mama baigė maisto paruošimo technologijų mokslus. Gyslele ruošti gardų maistą, estetiškai pateikti apdovanota ir Grata.

Savo šeimos pobūviams vaišes paruošia pati su dukromis ir vyru. „Edvardas labai mėgsta gaminti maistą, – džiaugėsi pašnekovė. – Užklupus netikėtiems svečiams, gali išgelbėti situaciją, paruošdamas užkandžių.“

Grata labiausiai mėgsta gaminti saldumynus. „Dabar madingi keksiukai su staigmenėle viduje. Dukros ne tik iškepa, bet ir dekoruoja keksiukus, meduolius, sausainius. Mūsų Kamilė, žurnalistė, rašanti apie maistą, labai mėgsta naujoves, prabangius desertus“, – pasakojo G. Matusevičienė.


Panakota su trintomis avietėmis

  • Reikia 1 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės, 1 stiklinės natūralaus jogurto, 1 valgomojo šaukšto želatinos, tiek pat cukraus ir uogų.

    Grietinėlę su cukrumi pakaitinti, bet neužvirti. Šaukštą želatinos užpilti šaukštu šalto vandens ir išbrinkinti. Supilti į grietinėlę ir sumaišyti, ataušinti. Po to supilti jogurtą, išmaišyti. Supilti į formeles ir atšaldyti. Prieš patiekiant į stalą užpilti šviežiomis trintomis avietėmis ar kitomis uogomis. Galima dekoruoti šilauogėmis, mėtų lapeliais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content