su trimečiu gargždiškiu Žygimantu Simučiu

Pirmasis gegužės sekmadienis – ypatingas. Jis dedikuojamas mūsų mylimoms mamoms ir močiutėms. Jos nuolatos mus apgaubia rūpesčiu, lepina skaniausiais patiekalais, tačiau bent vieną kitą kartą per metus leidžiame joms būti niekuo nesirūpinančiomis šventės karalienėmis.

Gargždiškis trejų metų Žygimantas Simutis mamytę Liną ir tėtį Virginijų nustebina ne tik šventės dieną. Mažasis vijurkas vos tik pradėjęs vaikščioti susidomėjo, koks veiksmas vyksta virtuvėje. Ir dabar jis nuoširdžiausias pagalbininkas – niekas taip atsakingai neišplauna indų kaip jis.

Pirmiausia padedamas tėvelių Žygis išmoko plakti kiaušinius kiaušinienei, o dabar mažasis kepėjas šeimą pradžiugina mėgstamais varškės blyneliais. Rytoj, Motinos dieną, pusryčiams jais ir bučinuku pirmiausia pradžiugins savo mylimą mamą.


Žygio blyneliai

  • 200 g varškės, 2 kiaušiniai, pieno, miltų tiek, kad tešla būtų netiršta, truputis cukraus, druskos. Viską gerai išmaišyti ir kepti ne itin įkaitintoje keptuvėje.

Nuotr. iš asmeninio archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content