Veiviržėnų seniūnijos seniūne Edita SLUCKIENE
Virtuvė – svarbi E. Sluckienės gyvenimo dalis. Čia prabėga nemažai jos laisvalaikio. „Valgių gaminimas – meilės išraiška šeimai, artimiesiems, svečiams, – prisipažino ji. – Su dideliu malonumu gaminu maistą.“
Pomėgis
Šį rudenį E. Sluckienės šeima įsikūrė naujame būste. Naujakurė įsirengė modernią virtuvę, kurioje patogiai išdėstyta šiuolaikinė įranga. Suktis virtuvėje – vienas iš seniūnės pomėgių. Kitas – knygų skaitymas. Ne tik apie valgių gaminimą. Beje, mėgstamiausios šia tema – „Beatos virtuvė“ knygos. „Kokį receptą iš jų bepasirinkčiau, visi pasiseka“, – džiaugėsi Edita.
Valgių gaminimu ji susidomėjo vaikystėje: mama, puiki virėja, pastūmėjo. Dabar iš Editos mokosi jos dukrelė Everesta. Devynmetė pasakojo ne tik padedanti savo mamai, bet ir pati pasigaminanti salotų.
Skaniausia – namuose
Mažai laiko šiam pomėgiui turinti E. Sluckienė valgį ruošia tik savo šeimai, artimiesiems ar ypatingiems svečiams. „Kad būtų skanu, reikia ne tik gerų produktų, prieskonių, bet ir meilės, – šypsojosi seniūnė. – Gaminu iš tų produktų, kuriuos mėgstu. Gaminu įvairius valgius, net tortus kepu.“
Ji mėgstanti išbandyti naujus receptus, eksperimentuoti. Nelabai patinka lankytis kavinėse, restoranuose. „Nežinai, iš ko ir kada ten pagaminta“, – aiškino Edita. Visgi yra radusi, kur tikrai galima pasimėgauti gardžiu valgiu. Tačiau vakarienę kavinėje mielai iškeistų į treniruotę sporto salėje.
„Bangos“ skaitytojams E. Sluckienė pasiūlė vištienos su sezamu, šalto užkandžio, receptą. „Gaminant šį patiekalą, svarbus marinatas. Jį ištobulino mano mama“, – sakė Edita.
- Reikia vištienos krūtinėlės. Marinatui – „Vorčesterio“ padažo, sojos padažo, pusės citrinos sulčių, pipirų, česnako, aliejaus, druskos, trupučio cukraus.
Vištieną supjaustyti gabaliukais ir pamušus kiekvieną apšlakstyti marinatu, sudėti į indą. Marinuoti mažiausiai porą valandų, o geriausia – per naktį.
Gabaliukus pamirkyti kiaušinio plakinyje, pavolioti džiūvėsėlių ir sezamo mišinyje, suspausti rankomis. Kepti nedideliame aliejaus kiekyje, kol apskrus. Patiekti su saldžiarūgščiu kinišku padažu.