verslininku, politiku, Gargždų bendruomenės nariu Vaclovu MACIJAUSKU
Gargždiškis verslininkas Vaclovas Macijauskas, vadovaujantis bendrovėms „Idmava“ ir „Idmava ir partneriai“, aktyviai dalyvauja politiniame rajono gyvenime. Jis – šios kadencijos Tarybos narys, beje, nepriklausantis jokiai partijai. Visuomeninės veiklos Vaclovui taip pat netrūksta, o jeigu dar lieka nors kiek laiko, su šeima keliauja.
Po praėjusį šeštadienį vykusios Gargždų bendruomenės talkos miesto parke sklando legendos apie Vaclovo išvirtą košę. Kaip papasakojo pašnekovas, košę viręs iš grikių ir ryžių, o pagardinęs svogūnais, morkomis ir pakepintais šviežiais lašinukais. Pernai talkininkus maitino sriuba, koše ir šašlykais. Bendruomenėje už virtuvę atsakingas verslininkas į talką atvažiuoja su visa lauko virtuvės įranga.
„Kai turiu laiko, gaminti yra laimė ir džiaugsmas ne tik man, bet ir mano žmonai Daliai, nes savaitgaliai – mano. Tik pyragų nei kepu, nei valgau, – pasakojo Vaclovas. – Šią vasarą kepsniais artimuosius lepinsiu naujai rengiamoje namų lauko terasoje, kur bus ir židinys.“
Kai svečiuojasi 9-metis anūkas Jonas, senelis kviečia jį kartu dirbti visus darbus. Taigi tenka ne tik prie židinio pastovėti, bet ir krienus kartu tarkuoti ar su močiute blynus kepti.
V. Macijauskas turi ir svarbių visuomeninių pareigų. Jis – Lietuvos arabų arklių augintojų asociacijos prezidentas ir Nacionalinio žirgų lenktynių klubo valdybos narys.
Aviena pagal Vaclovą
- Skaniausias rubrikos svečio patiekalas – griliuje kepta avienos išpjova su kauliuku. Esą svarbiausia pasirūpinti, kad išpjova liktų neatskirta nuo šonkauliukų ir stuburo. Tada mėsa padalijama porcijomis smulkinant per vieną stuburo slankstelį ir paliekant apie 10 cm kauliuką.
Marinatui reikės garstyčių, medaus, sojos, kumino, baziliko, šviežiai maltų 5 pipirų mišinio, aliejaus ir česnako, kuris (smulkintas peiliu) dedamas paskutinis ant jau marinatu išteptos mėsos. Jeigu paruošto marinato liko, jį Vaclovas pataria supilti ant kepsnių. Marinuoti reikia 1–2 paras. Kepsniukus gardinti druska pašnekovas pataria arba prieš pat kepant, arba jau iškepus, nes druska sausina mėsą. Beje, svarbu neperkepti, mėsa turi būti minkšta, nepaskrudusi.
Vaclovas prie tokio patiekalo labiausiai mėgsta raugintus agurkus, bet tinka įvairios turimos daržovės.