Gardžiuokimės su… įkurtuvių torto kepėja Kristina

Dauparų bendruomenėje praėjusį savaitgalį vyko smagus sujudimas: Dauparų daugiafunkcio centro atidarymas Gobergiškės kaime.
Kad projektas būtų įvykdytas, stengėsi daug žmonių, prisidėjo savanoriškais darbais. Tad ir įkurtuvių šventė visiems buvo neeilinė diena, kupina gražių šventės įspūdžių. Po oficialių kalbų kokios gi pabaigtuvės be šventinio torto, kuris buvo pasitiktas audringais plojimais ir įneštas smagiu sūkurėlio žingsniu. Daupariškė Kristina Riauka vos spėjo jį pjaustyti: jos kepinys buvo toks skanus, kad tiesiog tirpte tirpo burnoje. „Nieko čia ypatingo, reikia kepti su džiaugsmu, tada bus skanu“, – patarė Kristina, paaiškinusi, jog biskvitinis tortas perteptas lengvu kremu, papuoštas kvapniomis braškėmis iš daržo.

Biskvitinis tortas su braškėmis
Biskvitui – 200 g minkšto sviesto, 1 stiklinės (200 g) cukraus, 4 didelių kiaušinių, 1 arb. š. vanilės ekstrakto, 1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų (550C), 2 arb. š. kepimo miltelių, žiupsnio druskos. Sirupui (biskvitų sulaistymui): ¼ puodelio (65 ml) vandens, 1 valg. š. cukraus, 1 valg. š. citrinos sulčių.
Maskarponės kremui: 375 g maskarponės sūrio, 1 stiklinės (130 g) miltelinio cukraus, 1 arb. š. vanilės pastos, 1 ½ stiklinės (375 ml) riebios grietinėlės (35 proc.), ½ citrinos sulčių, 300 g šviežių braškių.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 7–8 minutes, kol cukrus ištirps ir masė taps minkšta, puri. Po vieną įplakite kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų produktų. Neplakite ir nepermaišykite tešlos. Paruoštą tešlą (ji bus gana tiršta) sudėkite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol biskvitas pakils ir bus iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, jį ir kraštus aptepkite sviestu.
Biskvitą atvėsinkite, tuomet kruopščiai perpjaukite į tris dalis (tris biskvitus). Papločius sulaistykite sirupu. Pertepkite kremu, ant jo dėdami supjaustytas braškes.
Pertepimui į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės pastą. Plakite, kol produktai susimaišys. Toliau nuolat plakdami vidutiniu greičiu, pamažu supilkite grietinėlę. Tada plakiklio greitį padidinkite ir plakite toliau, kol susiformuos tvirtos, tirštos putos. Neperplakite! Įmaišykite citrinos sultis.
Dėkite į šaldytuvą ir palikite tortą stingti pernakt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių