Veiviržėnų seniūnijos seniūne Edita SLUCKIENE

Virtuvė – svarbi E. Sluckienės gyvenimo dalis. Čia prabėga nemažai jos laisvalaikio. „Valgių gaminimas – meilės išraiška šeimai, artimiesiems, svečiams, – prisipažino ji. – Su dideliu malonumu gaminu maistą.“

Pomėgis

Šį rudenį E. Sluckienės šeima įsikūrė naujame būste. Naujakurė įsirengė modernią virtuvę, kurioje patogiai išdėstyta šiuolaikinė įranga. Suktis virtuvėje – vienas iš seniūnės pomėgių. Kitas – knygų skaitymas. Ne tik apie valgių gaminimą. Beje, mėgstamiausios šia tema – „Beatos virtuvė“ knygos. „Kokį receptą iš jų bepasirinkčiau, visi pasiseka“, – džiaugėsi Edita.

Valgių gaminimu ji susidomėjo vaikystėje: mama, puiki virėja, pastūmėjo. Dabar iš Editos mokosi jos dukrelė Everesta. Devynmetė pasakojo ne tik padedanti savo mamai, bet ir pati pasigaminanti salotų.

Skaniausia – namuose

Mažai laiko šiam pomėgiui turinti E. Sluckienė valgį ruošia tik savo šeimai, artimiesiems ar ypatingiems svečiams. „Kad būtų skanu, reikia ne tik gerų produktų, prieskonių, bet ir meilės, – šypsojosi seniūnė. – Gaminu iš tų produktų, kuriuos mėgstu. Gaminu įvairius valgius, net tortus kepu.“

Ji mėgstanti išbandyti naujus receptus, eksperimentuoti. Nelabai patinka lankytis kavinėse, restoranuose. „Nežinai, iš ko ir kada ten pagaminta“, – aiškino Edita. Visgi yra radusi, kur tikrai galima pasimėgauti gardžiu valgiu. Tačiau vakarienę kavinėje mielai iškeistų į treniruotę sporto salėje.

„Bangos“ skaitytojams E. Sluckienė pasiūlė vištienos su sezamu, šalto užkandžio, receptą. „Gaminant šį patiekalą, svarbus marinatas. Jį ištobulino mano mama“, – sakė Edita.


Vištiena su sezamu

  • Reikia vištienos krūtinėlės. Marinatui – „Vorčesterio“ padažo, sojos padažo, pusės citrinos sulčių, pipirų, česnako, aliejaus, druskos, trupučio cukraus.

    Vištieną supjaustyti gabaliukais ir pamušus kiekvieną apšlakstyti marinatu, sudėti į indą. Marinuoti mažiausiai porą valandų, o geriausia – per naktį.

    Gabaliukus pamirkyti kiaušinio plakinyje, pavolioti džiūvėsėlių ir sezamo mišinyje, suspausti rankomis. Kepti nedideliame aliejaus kiekyje, kol apskrus. Patiekti su saldžiarūgščiu kinišku padažu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content