Gardžiuokimės su… „Dovilų kurorto“ žvejais
Prie karjerų rugpjūčio pabaigoje surengta „Dovilų kurorto“ šventė renginio dalyviams paliko malonių prisiminimų. Kurorte buvo galima ir pasivanoti, ir kitaip papramogauti, ir, aišku, pažvejoti. Patyrę žvejai dažniausiai moka ne tik žuvelę susigauti, bet ir gardžią žuvienę išvirti.
Kas ragavo itin patyrusių žvejų Rolando Pabrėžos ir Raimundo Jociaus žuvienės, tas palaimingai patyrė malonumo jausmą. Kaip sakoma, tokios žuvienės ir mirdamas nepamirši. Neretas virėjas pirmiausia išsisukinėja, kai paklausi, kas tą gardumą lemia. Dažniausias atsakymas – esą reikia nestokoti meilės. Tačiau Rolandas ir Raimundas kalba praktiškai, be išvedžiojimų. Prisiekę žvejai „Dovilų kurorto“ šventėje buvo išvirę net 40 litrų žuvienės. Jei ketinate pavaišinti visą giminę, tai šis receptas kaip tik jums.
Žuvienė su kukulaičiais
Reikės 6 kg bulvių, 1,3 kg morkų, 1 kg svogūnų arba porų, 0,7 kg salierų stiebų, 3 ryšulėlių krapų, 2 ryšulėlių petražolių, 4 ryšulėlių svogūnų laiškų. Buljonui virti reikia daug įvairios žuvies (baltos, rausvos) „atliekų“, taip pat 5 lašišų galvų, 2 rūkytų lašišų nugarkaulių.
Balta žuvis pirmiausia išdarinėjama: atskiriami filė gabaliukai, o kas lieka kartu su lašišų galvomis ir nugarkauliais, – į buljoną.
Filė sumalama, įdedama kepintų svogūnų, kiaušinių, manų, prieskonių. Gerai išminkoma ir daromi kukulaičiai, kurie sudedami į buljoną, paskui dedamos morkos, svogūnai, bulvės, salierai.
Išvirus pagardinama žalumynais.