Gardžiuokimės su gargždiške Daiva Šimuliūniene

Prieš didžiąsias metų šventes tarsi paskęstame dovanų ieškojimo verpetuose, įvairiuose renginiuose arba vis nesibaigiančiose darbo ataskaitose.

Kartais toks prieššventinis rit­mas taip apkarsta, kad, atrodo, nieko stebuklingo ir nebelauki. Tačiau būtent tokiu momentu kažkas ima ir pakelia ūpą.

Šįkart jaukiam trečiadienio vakarojimui keletą veiklių, itin darbuose paskendusių moterų pakvietė VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė. „Reikia rasti laiko ir savo malonumui, savo kalėdinei nuotaikai susikurti“, – įsitikinusi Rekvita. Tad jos pasiūlymas vieną vakarą malonioje aplinkoje lieti natūralias žvakes buvo toks viliojantis, kad tikrai nebuvo jokio preteksto jį ignoruoti.

Dvi Vilijos, Daiva, Vida, Dalia ir pati Rekvita priliejome tiek natūralių žvakių, kad šias šventes mūsų namai kvepės tikrai kalėdiškai. Savo namiškius ir svečius dar nustebinsime ir burnoje tirpstančiu pyragu, kuriuo vakarojant maloniai mus pavaišino „Revilitoje“ kūrybinius užsiėmimus vedanti Daiva Šimuliūnienė. Nuo pirmojo kąsnelio moterys ėmė klausinėti, koks tokio pyrago receptas.

„Kiekviena šeimininkė turi savo pyragų ruošimo metodiką, o aš dažnai improvizuoju“, – sako Daiva, atvirai prisipažįstanti, kad parduotuvėse pyragų, tortų nemokanti pirkti. Kalėdoms visada iškepanti meduolinį namelį, kuris šeimoje jau yra tradicinė šventinio stalo dalis. „Šiemet iškepiau daugiabutį“, – šypsosi gargždiškė, atskleisdama, kad pavaišinto pyrago gero skonio paslaptis yra pertrinta naminė varškė.


Nuostabusis pyragas

Kakavinis sluoksnis

  • 200 g kambario temperatūros sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 250 g cukraus
  • 500 g sijotų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 3 šaukštai kakavos

Kiaušinius po vieną įmaišyti į ištrintą sviestą, vis įberiant cukraus. Paskui suberti visus likusius produktus ir gerai išmaišyti.

Varškės sluoksnis

  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 500 g naminės arba kreminės varškės
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 3 šaukštai bulvių krakmolo

Kepti maždaug valandą iki 170o C temperatūroje.


Vilija BUTKUVIENĖ

Aut. nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

no player Skip to content