Gardžiuokimės su endriejaviške Vaidote Vainiene
Pernai konkurso „Metų ūkis“ nugalėtoju tapusio Andriaus Vainiaus iš Endriejavo žmonos Vaidotės pagrindinė pareiga – ruošti šeimynai valgį. Ji nemažai laiko praleidžia jaukioje, modernioje virtuvėje savo namuose.
„Vaidotė labai skaniai gamina valgį“, – gyrė savo moterį Andrius. Ji šypsojosi: reikia daryti su meile. Vaidotė pasakojo, kad darbymečiu tenka ir nuvežti valgį į laukus, kur dirba ūkio žmonės.
Maisto ruošimas jai nėra našta. Savo užaugintas daržoves konservuoja, marinuoja, kad turėtų atsargų žiemą. Netikėtiems svečiams sugeba greitai paruošti vaišes, nereikalaujančias daug laiko. Antai iš draugės sužinojusi, kaip pagaminti skanią užtepėlę iš krabų lazdelių, smulkinto „Džiugo“ sūrio, česnako ir majonezo. Gardu valgyti su balta skrudinta duonele.
Vaidotė, kaip ir dauguma moterų, neskuba į parduotuvę pirkti pyrago, kad pavaišintų svečią. Greitas obuolių pyragas – jos firminis gardėsis.
GREITAS OBUOLIŲ PYRAGAS
- Reikia 8 kiaušinių, 8 šaukštų miltų, 1/3 stiklinės aliejaus, 5 obuolių, 1 stiklinės cukraus, cinamono.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų, miltus ir sumaišyti tešlą. Ji turi būti naminės grietinės tirštumo. Pilti į skardą, prikaišioti supjaustytų obuolių, juos apibarstyti cinamonu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 oC temperatūros apie 1 val.