Kretingalės evangelikų liuteronų parapijos kunigo Sauliaus Varanavičiaus žmona Giedre
G. Varanavičienei labiau patinka virtuvėje šeimininkauti nei būti kambarių tvarkytoja. „Stebuklų nesukuriu, bet stengiuosi savo šeimą skaniai pamaitinti, – šypsojosi ji. – Nuolat improvizuoju – antrą kartą nebegaliu padaryti tokio paties skonio valgio.“
G. Varanavičienė pasakojo valgius gaminanti iš paprastų, bet kokybiškų produktų. „Močiutė užaugina daržovių, paukščių – stengiamės valgyti ne parduotuvėje pirktą mėsą ar daržoves. Perkame ūkininko užaugintą kiaulę“, – dalijosi patirtimi.
Giedrė domisi receptais – iš visur semiasi idėjų, bet valgį gamina savaip – nuolat improvizuoja. „Taigi vaikų prašymas padaryti taip pat, kaip aną kartą – neįmanoma užduotis, – šyptelėjo pašnekovė. – Vyras ir vaikai – puikūs degustatoriai. Kai skanu – tyli. O kartais klausia, ką tu, mama, padarei? Bet visada sako, kad jiems namuose skaniausia.“ Ji žino, ką vaikai mėgsta, ko – ne, ir derinasi. Kartais mėgina apgauti – įmaišyti to, ko nemėgsta, bet šie išaiškina. Viskas, ką padaro žmona, skanu ir vyrui.
Lietuviška tortilija
- Reikia kiaušinių, druskos, vandens, prieskonių, mėsos, daržovių, sūrio.
Kiaušinį išplakti su druska ir vandeniu. Plakinį supilti į įkaitintą keptuvę, atsargiai apversti – apkepinti iš abiejų pusių. Blyną dėti į lėkštę, ant jo – pakepintos mėsos, daržovių, pomidorų padažo, prieskonių, sūrio – ko tik turite šaldytuve. Blyną susukti, užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje, kol šis išsilydys.