skaute Giedre Stončiene

 

Vasarai įpusėjus vis daugiau laiko praleidžiame gamtoje. Čia įprastas dujines ar elektrines virykles gali pakeisti ant laužo pakabinti puodai, o jų turiniu tapti gardžiausi patiekalai.

Tradiciniu skautų pietų – šiupinio receptu su „Banga“ dalijosi Priekulės Ievos Simonaitytės skautų draugovės draugininkė Giedrė Stončienė.

Skautai drąsiai eksperimentuoja gamindami maistą ir gali iš nieko padaryti skrandį lepinančius patiekalus. Vienas iš jų – šiupinys.

Aistė NOREIKAITĖ


 

Tradiciniai skautų pietūs – šiupinys

  • Norint paskanauti šio gardumyno Jums reikės 1 kg bulvių; 5 morkų; 1 kopūsto; indelio konservuotos jautienos arba kiaulienos.„Daržoves supjaustome kubeliais, sudedame jautienos arba kiaulienos konservus ir užpilame 2 litrus vandens. Viską maišome ir verdame apie pusvalandį puode ant laužo. Skaniname druskyte ir pipirais. O ruošdami nepamirštame dainų ir įdomių pokalbių“, – pietų receptu dalijosi G. Stončienė. Anot jos, šio patiekalo pakaks 5–8 asmenims arba kitaip tariant – vienai skautų skilčiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content