Klaipėdos rajono savivaldybės vicemere Violeta Riaukiene

Skanų, sveiką maistą vertinančios vicemerės V. Riaukienės nemaža dalis laisvalaikio prabėga virtuvėje. Jai malonumas šeimą nustebinti paruošus valgį vis kitaip, improvizuojant. Svečius irgi stengiasi pamylėti išskirtinio skonio patiekalais.

Valgių gaminimas atima daug laiko, bet V. Riaukienė negali atsisakyti malonumo sveikai, gardžiai maitinti šeimą, svečius. „Kad būtų skanu, reikia su meile gaminti“, – atskleidė ji.

Vicemerė laikosi sveikos mitybos taisyklių, bet ne dietų. „Viską reikia valgyti, bet saikingai“, – šypsojosi pašnekovė. Pasak jos, svarbiausia, kad maisto racione būtų daržovių. Didžiumą jų užsiaugina savo darže. Kol cukinijų metas, šeimą lepina vištiena įdarytomis cukinijomis, daržovių troškiniais, sriuba su cukinijomis. Mėsos patiekalai nėra vyraujantis šeimos valgis. Pašnekovė labiausiai vertina žuvį ir silkę.

V. Riaukienė nuo jaunumės domisi valgių gaminimu, bet tuomet jos receptų sąsiuvinyje buvo desertai, tačiau šio neišsaugojo. Visgi galvoje liko, kaip iškepti „viščiuką“, „grybuką“, čirvinį blyną. Prisiminusi jaunystę, kartais šventėms jų iškepa. Dabar užrašų knygelėje – šiuolaikinių, pagrindinių valgių receptai. Bet pašnekovė neslėpė: jų nesilaikanti, improvizuojanti, eksperimentuojanti, norėdama vis kitokį skonį išgauti. „Pastaraisiais metais pasikeitė valgiai – beveik nebeverdu cepelinų, nekepu bulvių plokštainio – juos išstūmė naujoviški valgiai“, – sakė V. Riaukienė.

Labiausiai šeima mėgsta sriubas. Gelbsti „paruoštukai“ – marinuoti daržovių mišiniai: užtenka išvirti sultinį ir supilti marinuotas daržoves. Tokią sriubą dažnai išverda ir studentė dukra Valdonė.

Vicemerė spėja ne tik paruošti kasdienį valgį šeimai, svečiams, bet ir daržovių atsargų žiemai. Marinuotų agurkėlių, šparaginių pupelių, paprikų, daržovių salotų, mišinių sriubai netrūksta iki pavasario. O dar rauginti kopūstai ir kitos daržovės.

„Mama mus lepina skaniais patiekalais, todėl kartelė maisto kokybei aukštai iškelta“, – kalbėjo Valdonė.

Vicemerė prisipažino, kad nuolat valgyti viešojo maitinimo įstaigose ji negalėtų, nes pasiilgtų namuose ruošto maisto.


Cukinijų žiedai su vištiena

  • Reikia nemažos cukinijos, 800 g vištienos krūtinėlės, 1–2 morkų, 1 svogūno, 2–3 česnako skiltelių, prieskonių: pipirų, „Vegetos“, druskos.

    Mėsą paruošia iš vakaro: supjaustytą kubeliais sumaišo su smulkintu česnaku, pipirais ir druska. Per naktį laiko šaldytuve.

    Sutarkuotą morką su svogūnu pakepti aliejuje, mėsą – atskirai ir viską sumaišyti. Paruoštą įdarą dėti į cukinijos žiedą, prieš tai ją nuvalius ir išėmus sėklas.

    Sumaišius pomidorų padažą ir majonezą, užpilti ant paruoštų žiedų.

    Sudėjus į kepimo skardą, kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 oC temperatūros apie 1 valandą. Iškepus užbarstyti „Džiugo“ ar kitu sūriu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

no player Skip to content