Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nare Regina KERNAGIENE

Dauparuose jaukius šeimos namus puoselėjanti R. Kernagienė prisipažino, kad virtuvė – mėgstamiausias jos kampelis. Didelis malonumas gardžiais valgiais palepinti savo sūnus ir vyrą.

Čia ji gerdama kavą skaito laikraščius. Čia – šeimos susibūrimo vieta, nors pastaraisiais metais bendrų susėdimų prie stalo sumažėjo. Juk sūnūs Rytis ir Rimvydas sukūrė šeimas ir gyvena savarankiškai. „Valgių gaminimas – pareiga, bet maloni. Esu laiminga, kai vyrai patenkinti mano paruoštu valgiu“, – šypsojosi Regina.

Ji prisipažino, kad ir galimybių jį gaminti sumažėjo: daug laiko atima politika – įvairūs posėdžiai, susirinkimai, susitikimai.

„Ne visada suspėju pavalgydinti savo vyrus – kartais jie skaniai papietauja „Vlantanos“ valgykloje“, – teigė pašnekovė.

Ji pasakojo, kad pastaraisiais metais susidomėjusi sveika mityba, kaip derinti maisto produktus. „Iš pradžių buvo sunku, pavyzdžiui, nevalgyti mėsos su bulvėmis, duona“, – prisipažino politikė.

R. Kernagienės šeima mėgsta natūralų maistą: daržoves, mėsą – troškintą, keptą. „Mėgstu gaminti greitai ir paprastai – neturiu laiko ilgai apdoroti“, – dėstė pašnekovė.

Ji stengiasi visada turėti šviežių daržovių. Šiltnamyje jau pasėjo ankstyvąsias.


Velykinis zuikis

Reikia 0,5 kg faršo, 1 svogūno (sutarkuoti burokine tarka), 1 kiaušinio (L dydžio), prieskonių: kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų, trupučio maltų kmynų, smulkiai pjaustytų krapų (tinka šaldyti). Galima dėti 2 riekeles batono, mirkyto vandenyje, į zuikio vidurį – virtą kiaušinį.

Kepti orkaitėje įvyniojus į foliją – apie 1 val. Kepimo pabaigoje įjungus grilį lengvai apskrudinti.

Lengva, greita, skanu. Galima valgyti karštą su daržovėmis, šaltas dar skanesnis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content