Gardžiuokimės su… maisto tinklaraštininke

Maisto tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė pavasarį pasitinka su lengvais, gaiviais ir paprastai pagaminamais patiekalais.


„Pavasaris man asocijuojasi su žalumynais ir gaiviais desertais, kuriuos gaminame šeimos rate“, – pasakoja tink­laraštininkė. 
Kotryna itin mėgsta citrusinius vaisius, tad siūlo išsikepti jau ne kartą išbandytą kvapnų, gaivų ir burnoje tirpstantį citrinų keksą. Kad jis pavyktų, visi produktai turėtų būti kambario temperatūros.
Kotrynos kekso spalva geltonuoja taip pat gražiai kaip Gargždų parko narcizų pievelė.


Citrininis keksas
Keksui reikės 230 g sviesto; 150 g rudojo cukraus; 3 vnt. kiaušinių; 230 g kvietinių miltų (galima dalį jų keisti viso grūdo speltos miltais); 150 g pieno; 1,5 šaukštelio kepimo miltelių; 0,5 šaukštelio druskos; 35 g aguonų; 2 vnt. citrinų (ir dar vienos citrinos žievelės); 75 g cukraus pudros.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (be vėjelio). Smulkia tarka nutarkuokite dviejų citrinų žieveles (citrinas prieš tai gerai nuplaukite karštu vandeniu). Trečiąją citriną plonai nuskuskite ir žieveles supjaustykite siauromis juostelėmis. Sviestą, cukrų ir tarkuotas žieveles plakite mikseriu apie 10 minučių, kol masė taps puri. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart plakite po minutę. Įmaišykite pusę miltų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite ir įmaišykite pieną. Suberkite likusius miltus ir aguonas, maišykite kuo trumpiau. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kepkite apie 60 min., kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Kol keksas kepa, pasiruoškite glajų. Išspauskite 1,5–2 citrinų sultis. 40 g sulčių sumaišykite su cukraus pudra ir pjaustytomis žievelėmis, palikite pastovėti. Keksui iškepus, jį 10 min. pavėsinkite, subadykite pagaliuku ir užpilkite likusias citrinų sultis. Kai keksas visai atvės, išimkite jį iš formos ir apliekite glajumi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content