Gardžiuokimės su… sveikatingumo trenere Brigita Petrule
Brigita yra įgijusi asmeninės trenerės išsilavinimą Norvegijoje, išleidusi knygą „Geros savijautos virtuvė“, į kurią sudėjo 100 lengvai paruošiamų ir sveikų receptų.
Pašnekovė šiuo metu gyvena Ispanijoje ir nuotoliniu būdu padeda moterims, norinčioms išmokti sveikos gyvensenos. Brigita Petrulė su „Bangos“ skaitytojais dalijasi nauju receptu – naminiais ledais, kurie, pasak jos, puikiai tiktų šiltėjant orams.
Naminiai ledai
Ingredientai
Reikės 200 g anakardžių riešutų, 200 g tiršto kokoso pieno (rinktis iš skardinės), 5–6 valgomųjų šaukštų medaus (pagal skonį, galima įsidėti daugiau), 1 valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto ir žiupsnelio himalajų druskos. Apibarstymui tinka granola, smulkinti riešutai, kokoso drožlės.
Gaminimas
Riešutus reikia išmirkyti per naktį vandenyje. Tada visus ingredientus dėti į galingą trintuvą ir malti iki vientisos masės. Struktūra gaunasi kreminė, be jokių gabalėlių. Jeigu pageidaujate, iš masės dalies galite pasidaryti šokoladinius ledus. Reikėtų įberti 1–2 valgomuosius šaukštus kakavos. Turėdami du skonius, galėsite juos maišyti kartu arba įdomiau papuošti. Po visko pilame masę į ledų formeles su pagaliukais, apibarstome pasirinktais priedais. Taip pat sušalusius ledus galima aplaistyti tirpintu šokoladu arba pamerkti į jo masę.
Danielius EINIKIS
Asmeninio albumo nuotr