Gardžiuokimės su agluonėniškiu verslininku Robertu Žaliu

Pirmojo gimtadienio sulaukusios greitojo maisto užkandinės „Maisto bičas“ savininkas R. Žalys – profesionalus virėjas, tačiau savo pašaukimą atrado ne iš karto. Potraukis gaminti maistą – iš mamos. „Vyrai geresni virėjai, nes gamina iš meilės“, – šypsojosi vyras.

Robertas prisipažino netikėtai pasirinkęs virėjo profesiją. Įstojęs mokytis apskaitininku netrukus suprato, kad šis darbas – ne jam. „Sakau, leiskit mane į virtuvę – pradėjau mokytis virėjo darbo, ir kasdien vis labiau patiko – atradau savo pašaukimą. Anksčiau valgio gaminti neteko – jį skaniai ruošė mama. Vadinasi, potraukis iš jos“, – smagiai dėstė trisdešimt­metis verslininkas, prieš metus atidaręs greitojo maisto užkandinę „Maisto bičas“.

Ritos ir Roberto Žalių šeimoje auga sūnus ir dukrelė. Namuose valgį dažniausiai gamina žmona, bet šventei, pobūviui vaišes ruošia Robertas, turintis 12 metų virėjo patirties.

Susipažinusi su būsimu vyru, profesionaliu virėju, Rita iš pradžių varžėsi. „Bet virtuvėje žmonos taisyti beveik nereikėjo – tik porą kartų druskos teko papildyti. Dabar neturiu prie ko prikibti – ji gamina skaniai, kartais mane pamoko, kaip gražiau sudėlioti maistą“, – šypsojosi verslininkas. Jis patikino, jog svarbu ne tik maisto kokybė, bet ir estetinis pateikimas – žmogus valgo ir akimis.

Kodėl sakoma, jog vyrai geresni virėjai nei moterys?

„Jie maistą gamina iš meilės, o moterys – iš reikalo“, – linksmai atsakė Robertas. „Nelabai pritariu, bet sutinku, kad vyrai gamina geriau“, – pridūrė Rita.

„Gamindami valgį, vyrai meilės daugiau įdeda, o moterys stengiasi viską pernelyg kruopščiai padaryti, vyrai gi tekš tekšt, ir savaime gerai išeina“, – šypsojosi Robertas.

Jis – karštųjų patiekalų meistras. „Trejus metus dirbau su griliumi Klaipėdos restorane – restorano virėjai atskleidė savo darbo paslaptis, – džiaugėsi verslininkas. – Namuose vasarą dažnai kepsninėje kepame mėsą – pats susimeistravau ją. Mūsų užkandinėje irgi natūraliai ant medžio anglių kepama mėsytė kebabams.“

Tačiau Žalių šeimos firminis patiekalas – midijos grietinėlės padaže. Tai mėgsta ir vaikai, ir svečiai.

 


MIDIJOS GRIETINĖLĖS PADAŽE

 

  • Reikia midijų, aliejaus, sviesto, grietinėlės, druskos, pipirų, rozmarino, čiobrelių, žuvies prieskonių, nealkoholinio vyno.

    Kruopščiai nuplovus midijas dėti į puodą ir su sviestu bei aliejumi kaitinti apie 8 minutes nuolat pamaišant, kad neprisviltų. Šildomos midijos turi prasiverti, o neatsivėrusias išmesti. Įpilti nealkoholinio vyno ir išgarinti. Paskaninti grietinėle, rozmarinu, čiobreliais, druska, pipirais, žuvies prieskoniais. Valgyti su pakepinta balta duona, pagardinta česnaku.

Virginija LAPIENĖ

Autorės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių