Gardžiuokimės su… bendruomenės „Priekulės ainiai“ savanorėmis

Autorės nuotr.: „Kad vafliai skanūs būtų, tešlą reikia maišyti su meile“, – mokė savanorės D. Kačinskienė, Deimantė Auksorienė ir Sigita Gabalienė.

Priekulės laisvalaikio ir ugdymo centro savanoriai tradicinio Šiupinio virimo čėsnio dalyvius vaišino ne tik šiuo apeiginiu valgiu, bet ir belgiškais vafliais. Juos kepė kartu su Vaikų dienos centro lankytojais.


Po pamokų besirenkantys jaunieji dienos centro lankytojai turi daug veiklų. Vienas iš tikslų – išmokti pasigaminti valgį, tai yra pasirūpinti savimi, pavaišinti draugus. Kartu su savanoriais jie gamina pietus. „Turime šiuolaikiškai įrengtą virtuvę, todėl puikios galimybės kulinarijos pamokoms, – kalbėjo savanorė Daiva Kačinskienė. – Išmokome ne tik tradicinius valgius gaminti, bet ir belgiškus vaflius kepti. Pirmiausia suradome receptą, jį tobulinome.“
Pilną krepšį apetitą žadinančių gardėsių ant pagaliukų centro savanorės pateikė Šiupinio virimo čėsnio šventėje. Jie taip skaniai atrodė, patogūs paimti, kad graibstė ir vaikai, ir suaugusieji – ne visiems, norintiems paragauti, užteko.
Šio centro savanorės receptu pasidalijo su „Bangos“ skaitytojais. Visgi išsikepti galės tie, kurie turi elektrinę vaflinę.

Belgiški vafliai
Reikia 250 g miltų, 200 g sviesto, 200 mililitrų kefyro, 3 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių, tiek pat vanilinio cukraus. Viską gerai sumaišius, masė bus grietinės tirštumo.

Virginija LAPIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių