Gardžiuokimės su… kepėjais Ingrida ir Arūnu Zobielomis iš Kvėdarnos

Brožių bendruomenės projekto pabaigtuvių dalyviai, apžiūrėję modernų daržovių perdirbimo cechą, šventiškoje aplinkoje gardžiavosi išskirtinio skonio kiauliena. „Jo paslaptis – paprastumas“, – šypsojosi Arūnas.
Apie 60 kg sveriančią, išdarinėtą ir sausai marinuotą kiaulę kvėdarniškis A. Zobiela kepė grilyje ant iešmo 8 valandas. „Įtrynėme druska, česnakais, apibarstėme pipirais, kmynais, prieskoninėmis žolelėmis ir palikome marinuotis 10 valandų. Įdėję į didžiulį grilį kepėme kelias valandas. Tinkamiausia temperatūra – apie 1350 C, nes aukštesnėje gali sudegti. Mėsa iškepė savo sultyse, todėl jos skonis skiriasi nuo šašlykų“, – atskleidė kepėjas mėgėjas.
Iš tiesų valgytojai gyrė neapsakomo skonio kiaulieną. A. Zobiela prisipažino, kad tokiu būdu jau iškepęs ne vieną dešimtį kiaulių savo giminės, draugų suėjimuose – tai yra jo pomėgis.
Žmona Ingrida pagamino ypatingą padažą iš grietinėlės, pieno, sviesto, sultinio, miltų ir specialios karamelės. Ji buvo pasiruošusi gaminti ir specialų garnyrą iš brokolių, kepintos šoninės, saulėgrąžų, džiovintų spanguolių arba razinų su jogurto-majonezo padažu, tačiau vietiniai ūkininkai pasiūlė savo gardžių raugintų obuolių, agurkų, kopūstų, burokėlių ir kitų daržovių.

Virginija LAPIENĖ
Vitos VITAITĖS nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių