Gardžiuokimės su… kulinarijos technologe

Velykos neatsiejamos nuo kiaušinių dažymo ir namų puošybos įvairiais raštais išdailintais margučiais.
Dažnai po Velykų jų lieka visa pintinė, bet neskubėkite kiaušinių išmesti – kulinarijos technologė Lina Barčaitė dalijasi būdais, kaip išradingai panaudoti po Velykų likusius kiaušinius.
Kulinarijos technologė L. Barčaitė pastebi, kad maisto švaistymas vis dar išlieka opi šiuolaikinės visuomenės problema, o švenčių progomis pasigaminame daugiau maisto nei pajėgiame suvalgyti: „Net 8 iš 10 žmonių pripažįsta išmetantys maistą, o to išvengti gali padėti stropus patiekalų planavimas bei sumanus apsipirkimas.
Susidarę reikiamų produktų sąrašą, iš parduotuvės grįšime tik su tomis prekėmis, kurias žinome, kur ir kada naudosime.“ 
Nuo Velykų likusius margučius kulinarijos technologė siūlo išradingai panaudoti dedant į šaltibarščius, salotas, įdarant kumpiu ar lašiša
Kietai virti kiaušiniai yra puikus būdas patiekalams ir salotoms suteikti tekstūros ir baltymų, be to, tai yra sveikatai palankus sumuštinių ing­redientas. 

Kiaušinių salotos su avokadais ir ridikėliais 
Salotoms reikės 14 vnt. kietai virtų kiaušinių, 2 vnt. avokado, 1 ryšulėlio ridikėlių, 1 vnt. saliero stiebo, kelių šakelių krapų, 1 šaukšto majonezo, 1 šaukšto jogurto be priedų, druskos ir pipirų pagal skonį. 
Kiaušinius ir avokadus nulupkite, supjaustykite kvadratėliais. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Lapinio saliero kotą supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, sumaišykite su natūraliu jogurtu ir majonezu. Ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustytų krapų. Labai skanu su juoda skrudinta duona. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių