Gardžiuokimės su… maisto ir produktų fotografe Oksana Misiukiene
Šis receptas gali pasirodyti neįprastas. Pasak pašnekovės, iš pradžių ji pati nenorėjo gaminti šios sriubos, nes pasirodė keistokas darinys. Pamanė, kad bus saldu ir ne itin skanu, tačiau skonį puikiai subalansavo prieskoniai. Tiesa, ragaudama savo pagamintą sriubą ji pasigedo šiek tiek šviežio imbiero, kuris, jos manymu, skonį padarytų dar gardesnį. Tačiau Oksana paminėjo, kad sriubą teigiamai įvertino net vaikas, o vaikai, pasak jos, retai meluoja, kai kažkas yra susiję su maistu.
Danielius EINIKIS
Moliūgų sriuba su mangu ir kukurūzais
Reikės 500 g moliūgo, 1 nedidelio mango, 350 g karšto vandens arba sultinio, 150 g kokosų pieno, 1 valgomojo šaukšto aliejaus arba lydyto sviesto ir citrinos sulčių, 1 arbatinio šaukšto kario prieskonių mišinio, ¼ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės, 50–100 g šviežių arba šaldytų kukurūzų, pistacijų riešutų, druskos pagal skonį.
Gaminimas
Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais, puode įkaitiname aliejų arba lydytą sviestą, dedame moliūgą ir maišydami kepame kelias minutes. Tada suberiame prieskonius ir permaišome.
Į puodą pilame karštą vandenį arba sultinį ir troškiname moliūgą apie 10–15 minučių.
Smulkiai supjaustome mangą. Kai moliūgas suminkštės, dedame mangą, pilame kokosų pieną, citrinos sultis ir sutriname smulkintuvu. Beriame kukurūzus, pagardiname druska ir užverdame.
Sriubą išpilstome, papuošiame kukurūzais ir riešutais.